Svake godine uoči Uskrsa, u potrazi smo za najukusnijim jelima koji bi bila dio našeg svečanog blagdanskog menija.
Biti zadužen za pripemu jela ne znači uvijek pola dana provesti u kuhinji, ponekad je dovoljno par jednostavnih, ali originalnih recepata za oduševiti vaše ukućane.
Posebnu pažnju posvetite i izgledu blagdanskog stola, ukrasite ga sezonskim cvijećem, a salvete i stolnjaci neka budu veselih boja i uzoraka.
Guštajte u prigodnim delicijama okruženi toplom atmosferom vaše obitelji.
Iz naše baze recepata preporučamo od toplih predjela Raviole sa šparogama uz vino Rajnski rizling Erdut, Žlahtinu Pavlomir uz Jaja Casino koje je vrlo jednostavno za pripremiti i lijepo izgledaju te
Šunku pečenu u tijestu uz vino Chardonnay Erdut.
Za glavno jelo od mesnih jela izdvajamo Janjetinu sa začinskim biljem uz vino Chardonnay Erdut, Punjene teleće rolice uz vino Žlahtina Pavlomir, Pureću roladu u sezamu s umakom od naranče uz Traminac Erdut,
Svinjski lungiću ovitku od pistacija s batatom na kremi od graška uz vino Amanti Cattunar, Pačja prsa s mlincima uz vino Rose Trdenić, Nadjeveni svitak i Aromatični but uz vino Pinot sivi Trdenić.
Za one koji ipak ne mogu izdržati bez ribe preporučamo Punjene lignje uz vino Žlahtina PZ Gospoja, Punjene lignje s crvenim radićem ili Punjeni šaran uz Graševinu Erdut.
Neki od kolača koji se tradicionalno pripremaju za Uskrs su Pinca, Orehnjača i Makovnjača uz koje preporučamo rose Ružica Vinodola Pavlomir ili vino Muškat žuti Deklić.
Kako pripremiti Blagdanski kruh, možete proučiti na ovom linku.
Trenutačno je na Gastronaut portalu dostupno preko 2000 recepata, a pretražiti ih možete upisom sastojka s kojim želite kuhati u pretraživač na vrhu ove stranice.
Želimo Vam Uskrs prožet mirom i toplinom,
Gastronaut web tim
Aktulane teme na www.gastronaut.hr:
Znate li što je "foodtech" i što će sve promijeniti?
Knjiga "100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi recepti" - 25. izdanje
Fritule u slanim i slatkim varijantama
Uloga hrane u zdravlju usne šupljine - savjeti stomatologa
Valentinovo - gdje otići, što skuhati, od koga naručiti
25. izdanje "100 vodećih hrvatskih restorana i njihovih recepata"
10 zanimljivosti o Drniškom pršutu
JUSTO – rješenje budućnosti za HoReCa sektor
Valenta Family Wines osvaja vinoljupce, a mi uz njihova vina predlažemo recepte
Vrganji, lisičarke i crne trube u receptima i cjelogodišnjoj ponudi
FlexiChef – višenamjenski uređaj za kuhanje koji se sam čisti