Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Fritule u slanim i slatkim varijantama

Ponedjeljak, 15. veljače 2021. u 10:37

Fritule, jednostavne i ukusne, serviraju se često kao znak dobrodošlice u domaćinstvima Dalmacije, Kvarnera i Istre. U „normalno doba“, posebno ih se često priprema u vrijeme maškara te njima daruje maskirane grupe koje zabave domaćine igrom i plesom.

U restoranima i konobama ih ponekada iznose na stol nakon glavnog jela, kao gastronomsku podlogu za daljnje druženje.  

Ukoliko volite fritule, iz baze Gastronaut portala vam preporučamo sljedeće recepte:

Pripremila: Marina Selak

 

Aktulane teme na www.gastronaut.hr:

Valentinovo - gdje otići, što skuhati, od koga naručiti

Knjiga "100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi recepti" - 25. izdanje

Znate li što je "foodtech" i što će sve promijeniti?

Domaći gulaši

Ninska Šokolijada 2021

Cikla i 6 recepata s njome

Uloga hrane u zdravlju usne šupljine - savjeti stomatologa

Naranče u 42 specijaliteta

Domaće maneštre

25. izdanje "100 vodećih hrvatskih restorana i njihovih recepata"

10 zanimljivosti o Drniškom pršutu

Bakalar i 18 recepata s njime

JUSTO – rješenje budućnosti za HoReCa sektor

Valenta Family Wines osvaja vinoljupce, a mi uz njihova vina predlažemo recepte

Vrganji, lisičarke i crne trube u receptima i cjelogodišnjoj ponudi

FlexiChef – višenamjenski uređaj za kuhanje koji se sam čisti

Znate li što su repnice?