Dragi glasači,

Hvala vam svima na preporukama objekata koje vrijedi posjetiti! Posebne čestitke restoranima koji su uspjeli za glasanje i preporuku uspješno animirati svoje brojne goste – znamo koliko rada na zadovoljstvu kupaca je potrebno da bi on nekoga dalje preporučio.

Čestitamo i destinacijama koje su se javno organizirale u glasovanju za ovu listu, naravno, nećemo moći sve njihove kandidate uključiti u knjigu 100 vodećih hrvatskih restorana, jer taj vodič treba pokrivati cjelogodišnje preporuke za cijelu Hrvatsku, ali ćemo posvetiti dodatan prostor njihovim aktivnostima na polju gastronomije u rubrikama događanja i vijesti.

Prvih 100 objekata sa ove liste nagrađujemo godišnjom promocijom na home page-u Gastronauta u rubrici Gastronaut preporuča. Preporučamo da stranice koje smo im otvorili na portalu www.gastronaut.hr upotpune podacima, fotografijama i tekstom o svojem objektu, kako bi korisnici site-a dobili o njima što više kvalitetnih informacija. Za realizaciju svojih prava, prvih 100 objekta s najviše glasova Gastronaut posjetitelja se mogu javiti na gastronaut@gastronaut.hr do 31. siječnja 2019.

Vezano uz projekt 100 vodećih hrvatskih restorana – Restaurant Croatica, ova lista glasova gostiju restorana će se usporediti s listom glasova ugostitelja o restoranima. Ponudu objekta i kategoriju ugostiteljske registracije dodano provjeravamo detaljnim upitnicima za voditelje restorana, koje su restorani preporučeni na ovoj listi već dobili na svoj e-mail, a ako slučajno nisu, znači da ga nisu na našem portalu registrirali, pa ih pozivamo da to pod hitno učine, jer je naš Časni odbor već krenuo za analizom stavaka upitnika za voditelje restorana i definiranjem uže liste za godišnji vodič 100 vodećih hrvatskih restorana – Restaurant Croatica. Za osvajanje godišnje titule i ulazak u vodič 100 vodećih hrvatskih restorana – Restaurant Croatica - vodič za 2020/21. restorani trebaju biti visoko pozicionirani na listi glasova gostiju i na listi glasova struke, a konačnu odluku donosi Časni odbor, uzimajući u obzir i rezultate glasovanja i usporedne parametre iz upitnika za voditelje restorana i kvalitetu ukupnog sadržaja sljedećeg godišnjeg vodiča kroz vrh hrvatske gastronomije koji obuhvaća teritorij cijele Hrvatske.

Svima kojima su gosti poklonili povjerenje svojim glasom čestitamo, a vama dragi glasači zahvaljujemo i želimo blagdane prožete toplinom i ugodnim okusima.

 

prof. Karin Mimica
urednica portala i voditeljica projekta 100 vodećih hrvatskih restorana – Restaurant Croatica

Informacije o projektu "100 vodećih hrvatskih restorana – Restaurant Croatica"

Projekt 100 vodećih hrvatskih restorana - Restaurant Croatica je projekt poticaja kvalitete u ugostiteljstvu kroz godišnje izbore vodećih i izdavanje prateće publikacije. Iniciran je 1995. godine, a osnovna ideja bila je napraviti istraživanje tržišta koji su to restorani koji najbolje zadovoljavaju potrebe gostiju te istaknuti vodeće ne bi li se na taj način motiviralo i ostale na poboljšanje kvalitete ponude i usluge. U 1995. godini istraživanjem je bilo obuhvaćeno oko 700 restorana, dok se 2019. godine ta brojka popenje na preko 2400 restorana. Dio glasovanja se provodi preko www.gastronaut.hr , a glasači mogu dodatno naglasiti kvalitetu ponude, usluge i ambijenta. Paralelno glasuju ugostitelji, voditelji restorana uz preporuku kolega koji su njima uzor ispunjavaju upitnike s detaljnim opisom svoje ponude i usluge. Konačnu riječ nakon pregleda svih materijala daje Časni odbor projekta koji i proglašava novu listu 100 vodećih.

Projekt 100 vodećih hrvatskih restorana provodi poduzeće Abisal u suradnji s Udrugom hrvatskih restoratera. Uspoređujući podatke s upitnika za voditelje restorana iz godine u godinu zamijetili smo porast ponude i detalja koje gosta mogu motivirati na povratak, dugoročna ulaganja u kvalitetu ponude i educiranost osoblja te brojna događanja po restoranima. Titula 100 vodećih postala je s godinama prestižna, a ugostitelji su svjesni da je i danas mogu obraniti/zaslužiti jedino ukoliko ih preporuče brojni zadovoljni gosti diljem Hrvatske. Dosadašnji nositelji titule imaju istaknutu naljepnicu Restauranta Croatica na svojim ulaznim vratima. Logo Restaurant Croatica koji se nalazi na naljepnici, ujedno je i QR kod koji otvara on-line izdanje knjige na hrvatskom i engleskom jeziku.

100 vodećih restorana prezentira se sa svojom ponudom, prirodnim i povijesnim okružjem u istoimenoj godišnjoj ediciji koja svake godine izlazi u tiskovnom i on-line hrvatskom i engleskom izdanju u svibnju/lipnju. Sadržaj edicije proširen je i receptima specijaliteta vodećih kako bi izdanje zadržalo mjesto u kućnoj knjižnici i nakon pojave novih godišnjih izdanja. U knjizi se oglašavaju i proizvođači kvalitetnih i vrhunskih vina i namirnica te gastronomske manifestacije. Nekoliko zadnjih izdanja možete prolistati on-line

Unaprijed zahvaljujemo što se vašim glasanjem  učinili listu još vjerodostojnijom!