Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Vrijeme je za uživanje u trešnjama. Njihova sezona je od sredine svibnja do sredine srpnja. Trešnje su cijenjene u gastronomiji još od 300 god. prije nove ere, a u prošlom stoljeću su gastronomskim razlozima za konzumaciju trešanja pridodati i brojni zdravstveni razlozi. Trešnje su bogat izvor vitamina C i proglašene su antioksidansom. Može ih se koristiti kao prirodno sredstvo za ublažavanje bolova artritisa i glavobolje. Mogu se konzumirati svježe ili kao osnova kolača, juha, kompota. Može ih se sušiti, zamrznuti ili staviti u rakiju. Od kolača smo za ovu tema tjedna predvidjeli Poffertjes sa sladoledom i toplim preljevom od trešanja Savijaču od trešanja, Kolač od trešanja, Biskvit od trešanja, Pitu od trešanja, Kolač od krupice i trešanja, Čokoladni kolač s trešnjama, Voćnu pizzu, Tortu s trešnjama i Pijanu tortu s trešnjama. Hrabriji mogu isprobati Juhu od trešanja. Onima koji žele u trešnjama uživati tijekom cijele godine preporučamo Kompot od trešanja i Trešnje u rakiji.