SAVIJAČA OD TREŠANJA (Desert)

Specijalitet Zagorske kuhinje

Sastojci:

Tijesto za savijaču
30 dag brašna
1 žlica ulja
1 1/2 dl vode
ocat
sol

5 dag masti ili ulja
1 kg trešanja
5 dag mrvica
6 dag šećera
3 dag šećera

Upute za pripremanje:

Sve prirediti, prosijati brašno, dodati ulje i dodavati zaoctenu, slanu vodu, koju treba izmiješati nožem. Umijesiti hljepčić te pokriti toplom krpom. Razvaljati tijesto i namazati mašću. Staviti na stolnjak i razvlačiti. Odrezati okrajke i pustiti da se tijesto osuši. Poškropiti mašću i staviti nadjev od trešanja, posipati šećer i mrvice. Preklopiti okrajke tijesta na tri strane i saviti. Staviti u namazanu tepsiju, namazati savijaču mašću te peći. Izrezati i posipati šećerom.