VOĆNA PIZZA (Desert)

Specijalitet Talijanske kuhinje

Sastojci:

tijesto za pizzu
Nadjev:
250 g Sirela Bjelovarskog svježeg sira
naranča
limun
2-3 zelene kruške
300 g jagoda
ananas
Ili drugo sezonsko voće (smokve, grožđe, marelice, trešnje, breskve, itd.)
kakao u prahu
mlijeko

Upute za pripremanje:

Jeste li znali da se pizza može poslužiti i kao desert? Evo kako se ona radi! No, računajte da će svakom gostu polovica pizze biti više nego dovoljna.
Umijesite tijesto, bez soli, i ostavite ga da se diže 1 sat.
Operite i očistite voće. Ogulite ananas i smokve i narežite ih na kockice; zatim narežite naranču i limun zajedno s korom. Svježi kravlji sir dobro izradite s pola čaše mlijeka, dok ne dobijete glatku smjesu.
Razvaljajte tijesto i podijelite ga u četiri kruga koje ćete premazati svježim sirom. Pecite 15 minuta na 200 °C. Rastopite 5-6 žlica kakaa u pola čaše toplog mlijeka: dobit ćete gusti sirup kojeg držite na toplom.
Izvadite pizze iz pećnice i ukrasite ih pripremljenim voćem. Vratite u pećnicu na još pet minuta i poslužite tople, prelivene sirupom od kakaa.