Najveća hrvatska baza restorana i recepata

LEGOVINA je mala obiteljska vinarija, smještena na zapadnoj strani istarskog poluotoka, u selu Mekiši kod Kaštelira, dvanaest kilometara od Poreča. Vinogradi, kojih je trenutno 11 hektara, posađeni su na istarskoj crvenici na 150 - 230 metara nadmorske visine. Obitelj Legović vinom se bavi već generacijama, kroz stogodišnju tradiciju, za potrebe svog domaćinstva. Nagrada za uloženi trud cijele obitelji u kojoj zaista svi predano doprinose razvoju ovog gospodarstva, su brojna priznanja i nagrade dobivene na natjecanjima i izložbama vina.
U njihovu kvalitetu, uvjerili su se i Gastronauti, koji su nedavno tijekom posjete Electrolux inovation centru u Pordenonu, vina Legovina slagali uz specijalitete koje su pripremili talijanski poznati kuhari.
U vrijeme predstojećih blagdana, unaprijed se veselimo pojedinim tradicionalnim blagdanskim jelima, ali i nekim novim, kreativnim varijacijama s ukusnim namirnicama. Dodatno veselje nepcima pruža kada se okusi jela i vina slažu, kada se nadopunjuju i ističu jedno drugo. Predlažemo:
Bakalar in bianco uz Malvaziju, Legovina 
Riblje štrudle s umakom od škampi uz Rose, Legovina
Fuže s tartufima i Srneći hrbat s tartufima s tartufima Tartufino i uz Sauvignon, Legovina
Punjene lignje na istarski način uz Chardonnay, Legovina
Rostbeef s umakom od hrena i jabuke uz Teran, Legovina
Motovunski odrezak uz Cabernet franc, Legovina
Božićni panj uz Dolce nota, Legovina