Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Kotanyi

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Punjene lignje na istarski način (glavno jelo),
Specijalitet istarske kuhinje


Sastojci:
Za 4 osobe:
80 dg liganja
80 dag pršuta
8 dg sira Pekorelo
2 dl maslinova ulja
50 dg rajčica
1 vezica peršina
20 dag riže
1 glavica luka
6 režnjeva češnjaka
2 dl vina
2 lovorova lista
sol i papar
1 žlica brašna


Opis:
Lignje očistiti tako da im tijelo ostane cijelo, dobro ih oprati i posušiti. Krakove narezati na sitne kockice. Pršut narezati na kockice, sir naribati. Na tri žlice ulja popržiti sitno isjeckani luk, dodati krakove, popržiti, a zatim dodati rižu. Pirjati dok riža ne omekša, dolijevajući povremeno toplu vodu. Skinuti s vatre, dodati pršut i sir, malo isjeckanog peršina i češnjaka i sve dobro izmiješati. Tom smjesom nadjenuti lignje, zatvoriti ih štapićima, uvaljati ih u brašno i popržiti sa svih strana na zagrijanom ulju. Kad porumene, izvaditi ih na tanjur. Na istom ulju popržiti preostali isjeckani češnjak i peršin, dodati oguljenu i narezanu rajčicu, a kad prokuha uliti bijelo vino. Ubaciti pržene lignje, poklopiti i na laganoj vatri pirjati dvadesetak minuta, povremeno protresajući posudu. Kad se umak zgusne, skinuti s vatre i poslužiti. Kao prilog se može poslužiti kuhana rža, palenta ili istarski fuži.
Osim s pršutom i sirom, lignje se na isti način mogu nadijevati dagnjama, škampima ili gljivama.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju

   
 

Desktop | Mobilna verzija



Autorska prava © Multilink & Abisal 2000-2014 Sva prava pridržana.
Sadržaj ovih stranica se ne smije reproducirati ili prenositi mehaničkim,
elektronskim ili bilo kojim drugim sredstvima bez pismene dozvole vlasnika.