Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Blato 1902 d.d.

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Motovunski odrezak (glavno jelo),
Specijalitet istarske kuhinje


Sastojci:
0,18 kg telećeg odrezka
2 ploške istarskog pršuta
2 ploške sira Podravec
glavica luka
0,05 kg sezonskih gljiva,
režanj češnjaka,
prstohvat origana
škarice od škampa,
0,1 kg pelata
sol, papar
0,05 l malvazije


Opis:
Odrezak ispećemo na žaru, a za to vrijeme spravljamo umak tako da izrežemo luk i glaziramo ga na maslacu, dodamo gljive izrezane na listiće, te ih malo pirjamo. Zatim se dodaju usitnjeni pelati sa svim svojim sokom kojeg sadrže, te škarice od škampa. Doda se i zdrobljeni režanj češnjaka i origano. Lagano posolimo. Kada zakuha dodamo bijelo vino. Dok je odrezak na žaru na njega se položi pršut pa sir, a kad sir omekša odrezak se položi u umak i pusti da odstoji minutu-dvije.
Za prilog se služe prženi njoki.


Na specifičan način jelo priprema:
  - Restoran ARLEN, Poreč

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju

   
 

Desktop | Mobilna verzija



Autorska prava © Multilink & Abisal 2000-2014 Sva prava pridržana.
Sadržaj ovih stranica se ne smije reproducirati ili prenositi mehaničkim,
elektronskim ili bilo kojim drugim sredstvima bez pismene dozvole vlasnika.