Gastronaut Plavi tanjur
restoranireceptipićaGastronaut klubzanimljivosti



 
Glasovanje za omiljeni restoran
recepti

Upitnik za goste restorana

Reklamirajte se na www.gastronaut.hr

Blato 1902 d.d.

 

izrezi

GASTRONAUT preporucuje

Srneći hrbat s tartufima (glavno jelo),
Specijalitet istarske kuhinje


Sastojci:
Za 4 osbe:
80 dag srnećih kotleta
5 dag tartufa
1,5 dl ulja
5 dag maslaca
4 režnja češnjaka
žlica brašna
1,5 dl bijelog vina
lovorov list
ružmarin
sol i papar


Opis:
Srneće kotlete ostaviti preko noći u marinadi. Meso izvaditi iz marinade, potući batom, posoliti, popapriti, uvaljati u brašno i popržiti sa obje strane na ulju. Kad kotleti dobiju boju, izvaditi ih i staviti na topli tanjur. Na istom ulju popržiti sjeckani češnjak, vratiti meso, dodati lovor i ružmarin. Pirjati na laganoj vatri, povremeno dolijevajući toplu vodu. U međuvremenu tartufe krupno naribati i popržiti na maslacu. Dodati ih mesu, preliti bijelim vinom i zajedno pirjati pet minuta. Poslužiti uz njoke od krumpira ili kruha.

Isprintajte receptPošaljite recept prijatelju

   
 

Desktop | Mobilna verzija



Autorska prava © Multilink & Abisal 2000-2014 Sva prava pridržana.
Sadržaj ovih stranica se ne smije reproducirati ili prenositi mehaničkim,
elektronskim ili bilo kojim drugim sredstvima bez pismene dozvole vlasnika.