Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Stancija San Antonio iz Vodnjana ima više od 7000 stabala maslina, na području koje je poznato po vrhunskoj kvaliteti maslinovog ulja još od doba Rimljana.
Maslinici s pogledom na nacionalni park Brijune uzgajaju se na ekološki način, a ulje je ekološki certificirano međunarodnim certifikatom. U maslinicima raste više od 4000 sadnica autohtonih sorti maslina dobivenih od stabala starih preko 200 godina. Od njih se dobivaju nove mladice koje su zbog svoje autohtonosti otpornije na nametnike, prilagođenije podneblju i što je najvažnije, čuvaju okuse, arome i mirise stoljetnih istarskih maslinika.

Uljara San Antonio jedna je od najmodernijih uljara u Europi. Masline se prerađuje u roku od 6 sati nakon branja, postupak prerade ulja je bez zagrijavanja iznad 27°C, uz visoku higijenu cijelog sistema prije prerade maslina.

Iz uljare ističu najbitnije prednosti koje garantiraju iznimnu kvalitetu njihovih ekstra djevičanskih maslinovih ulja - ekološki uzgoj u maslinicima, ekološku preradu i najmoderniji način skladištenja ulja, gdje i nakon 24 mjeseci od prerade, ulja ne gube svoje poželjne karakteristike.

Vlasnik Stancije San Antonio, Marijan Marjanović  proizvodi monosortna ekstra djevičanska maslinova ulja koja su osvojila brojne medalje na domaćim i svjetskim natjecanjima.


Stancija San Antonio ima široku paletu maslinovih ulja od Karbonace koja daje vrlo svježe ulje s mirisom po plodu masline, jabuci i aromatičnom bilju; Leccina s lagano voćnim notama, harmonično, ugodnog mirisa po pokošenoj travi uz blagu gorčinu i pikantnost; Istarske bjelice s izrazito naglašenim mirisima po travi, lišću, bademu i rajčici, te intenzivnom ali uravnoteženom gorčinom i pikantnošću do Buže ženske vodnjanske koja ima karakteristične mirise po maslini i jabuci te ugodno zaokružene slatkoće. U ponudi imaju i blend Mix San Antonio od svih četiri sorti.
Ekstra djevičanska maslinova ulja San Antonio se sljubljuju s mnogim delicijama, a u nastavku nekoliko zanimljivih prijedloga:

PAČJA PRSA S MLINCIMA

TATARSKI BIFTEK

JUHA OD PURETINE S PARMEZANOM

OSLIĆ U FOLIJI

LIGNJE PUNJENE GRDOBINOM S PALENTOM I SALSOM OD RAJČICE