OSLIĆ U FOLIJI (Glavno jelo)

Specijalitet Francuske kuhinje

Sastojci:

4 fileta od oslića
4 male žlice maslaca
1 mala glavica sjeckanog luka
sol i papar
1 lovorov list
4 male žlice vina
1 režanj usitnjenog češnjaka

Upute za pripremanje:

Prirediti 4 komada alufolije dovoljno velika da svaki filet bude dobro zamotan, kako sok prilikom kuhanja ne bi iscurio. Na svaku foliju staviti filet. Na svaki filet staviti dio maslaca, luka, sol, papar, malo lovora, vino i malo češnjaka. Foliju preklopiti tako da ništa od njenog sadržaja ne može iscuriti. U ekspresni lonac staviti 2 dl vode i folije s ribom. Učvrstiti poklopac i kad je u loncu postignut pritisak, smanjiti vatru i kuhati 5-7 minuta. Kad je gotova ribu položiti na tanjure u foliji tako da svatko otvori svoj file. Uz ribu poslužiti kuhani krumpir.