Restoran ZINFANDEL S, Zagreb

  • Glavni kuhar: Ana Grgić
  • Radno vrijeme: 06-23

Jedinstveno ozračje restorana Zinfandel’s te kuhinja koja kombinira vrhunske domaće namirnice i okuse iz cijelog svijeta jamstvo su gastronomskog užitka u samom srcu Zagreba. Za izvrsnu kuhinju u restoranu zadužena je mlada i talentirana šefica kuhinje hotela Esplanade, Ana Grgić, čije je bogato iskustvo rada u ovom hotelu, znanje, perfekcionizam, kao i usavršavanje kod vrhunskih europskih kuhara s dvije Michelin zvjezdice, garancija jedinstvenog kulinarskog doživljaja. Nastavljajući Esplanadinu tradiciju vrhunske gastronomije, svojim odabirom i kombinacijom okusa, ova simpatična šefica unosi svježinu i kreativnost, koji povezuju Zagreb s Mediteranom i kontinentalnom Europom. Eksperimentirajući povremeno s molekularnom kuhinjom Ana stvara neobične kombinacije okusa ugodne za oko i nepce. Prateći svjetske gastronomske trendove i dostupnost svježih namirnica Ana obnavlja ponudu jela prema sezoni, dok odabrani klasici, poput tradicionalnog hrvatskog specijaliteta - poznatih Esplanadinih štrukli, uvijek drže svoje mjesto u jelovniku. Pažljivo odabrana vinska karta prvog hrvatskog sommeliera, Ivana Šnelera, savršeno upotpunjuje kulinarske delicije, dok svježe i dosjetljive slastice višestruko nagrađivane hrvatske slastičarke, Mirjane Špoljar, nadopunjuju priču o gastronomskom doživljaju restorana Zinfandel’s. Inovativna kuhinja, ugodno okruženje uz mogućnost objedovanja na otvorenoj Oleander terasi, profinjena elegancija, besprijekorna usluga s osvježavajućom dozom humora i pozitivne energije, doprinose ugodnim sjećanjima gostiju.

U vodećih 100 restorana ušao je 13 puta i to 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2008, 2012, 2013, 2014, 2015 i 2016 godine.