PEČENA PAČJA PRSA IZ MARINADE OD ARMAGNACA I CIMETA S KOLAČIĆEM OD PALENTE I LEĆE (Glavno jelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

Za 4 osobe:
prsa od dvije veće patke
2 dl armagnaca
sol i papar po želji
jedna žlica orahovog ulja
150 g instant palente
1 dl ulja za pečenje
150 g leće (kuhane)
1 jaje
pola male žličice Kotanyi cimeta u prahu

Upute za pripremanje:

Pačja prsa odvojimo od kostiju i uronimo u mješavinu armagnaca, orahova ulja, cimeta i papra.
Ostavimo u hladnjaku slijedeća 24 sata. Osušimo i naglo zapečemo na tavici sa obje strane. Izvadimo i pečemo u pećnici 7-8 minuta na 180°C. Za to vrijeme u šalici ili kalupu napunimo palentu do pola šalice i na palentu propasiramo leću pomiješanu s jednim jajem. Šalice uronimo do polovice u kipuću vodu i poklopljene kuhamo 5 minuta. Iz tavice odstranimo masnoću, dolijemo pola marinade i iskuhamo napola. Prsa narežemo kao na slici. Zalijemo umakom i poslužujemo s kolačićem koji jednostavno istresemo pokraj mesa.
Uz jelo možete servirati julienne od mrkve ili nekog drugog povrća.