Restoran MILAN, Pula

Poznat još i kao: KOD MILANA

  • Vlasnik: Veljko Matić
  • Voditelj: Veljko Matić
  • Glavni kuhar: Davor Veizović
  • Radno vrijeme: 12-23
  • Neradni period: 24.12.-06.01.

Restoran Milan se nalazi u sklopu hotela Milan u Puli, na Stoji, u neposrednoj blizini plaže. Hotel ima 12 soba uređenih po europskim standardima. Posluje s obiteljskom tradicijom od 1967. godine, od kada se probija u vrh hrvatskog ugostiteljstva. Restoran je moderno uređen, a ugodnoj atmosferi doprinose kamin i umjetničke slike.

Spajajući kontinent i Mediteran, stvaraju pjat (tanjur) s potpisom. Osnova Milanove kuhinje je istarski teritorij. 

S punim poštovanjem prema bazičnoj namirnici i bez pretjeranih intervencija, od jednostavnijih pa do elaboriranih jela obogaćenih vlastitim maslinovim uljem od maslina s lokacije tek nekoliko kilometara udaljene od Milana, arome i okusi ovdje su u prvome planu. 

Stvarajući prostor koji je na usluzi gostu, modernog izgleda i težnje prema stalnoj inovaciji, s elementima art decoa i uređenjem koje potpisuju svjetski ugledna imena, prostor restorana pruža ugodno i decentno okruženje, kako za poslovno, tako i za privatno uživanje u kulturi stola.

Gastronomska ponuda restorana najviše je inspirirana plodovima mora i ribama, a ponuda specijaliteta se mijenja prema sezonama namirnica.

U enoteci restorana koja može primiti 30 gostiju nudi se 400 etiketa relevantnih vina.

Restoran Milan ima vlastitu eko proizvodnju djevičanskog maslinovog ulja i maslina pod nazivom/brandom TERRA CAVIADA.

U vodećih 100 restorana ušao je 22 puta i to 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 i 2016 godine.