Najveća hrvatska baza restorana i recepata

U organizaciji agencije DMC Croatia Open Land, poznate po spajanju sportskih aktivnosti u prirodi s obilascima seoskih domaćinstava i vinarija, 06. i 13. studenog će se održati eno-gastro manifestacija - Vivodina Wine and Walk.


Vivodinski kraj je sa svojih 26 sela i zaselaka u sklopu Karlovačke županije i od davnina je poznat vinovoj lozi i vinima.

U sklopu manifestacije sudionici će posjetiti ukupno 8 domaćih vinarija, a njihova će šetnja vivodinskim krajem trajati 7 sati na ruti dugoj 9 kilometara. U svakoj vinariji, uz ljubaznu dobrodošlicu domaćina, kušat će se probrana vina i otkrivati tajne vivodinskog vinarstva. Svaki sudionik dobiti će svoj start paket unutar kojeg se nalazi i prigodna čaša koju se čitavo vrijeme nosi oko vrata te ona ostaje lijep poklon za uspomenu.

Renomirani vinari vivodinskog kraja posjetiteljima će ponuditi čitavu lepezu vina te omogućiti da se uz rekreaciju i otkrivanje turističkih potencijala ovog dijela Hrvatske otriju i vinski aduti.


Ruta je pomno planirana kako bi sudionici uživali u prekrasnim prirodnim ljepotama vivodinskog kraja koji se nalazi unutar Parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje, a predviđeno je i kušanje domaće, lokalne hrane u vinarijama. Neće nedostajati ni zabave, a diljem rute predviđena su brojna iznenađenja.


Broj sudionika je ograničen na 210 osoba po danu koje će se rutom kretati u grupama po 30 veselih sudionika, a organizatori poručuju kako su svi pozvani i dobrodošli na najveseliji vikend u godini na Vivodini!

Prijave za sudjelovanje otvorene su na poveznicama:
Prijave za 06.11.2021.
Prijave za 13.11.2021.

 

Povezani tekstovi na www.gastronaut.hr:

Dvorac na klisuri, dabrovi u Kupi, domaće patke i drugi razlozi za skretanje s autoceste Zagreb - Karlovac

Od raftinga do vinarija, preko špilje sa šišmišima

Najduža štrudla na svijetu - u Ozlju najavljen povratak Guinnessovog rekorda

Gastronauti u Ozlju