Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Krk Food Fest: Okusi proljeća, manifestacija je koja se od 19. travnja do 31. svibnja 2019. održava u 20-ak restorana otoka Krka. Prilika je to za uživanje svim čulima u prekrasnim krčkim vizurama i okusima.

Hladna žlahtina i topla janjetina, škampi i ribe s pogledom na more, sirevi od mlijeka krčkih ovaca koji imaju okus kadulje, smilja i drugih zdravih i mirisnih trava, krčki pršut, maslinova ulja, ekološko krčko povrće i samoniklo jestivo bilje, magneti su koji tijekom proljeća privlače na otok Krk svojim okusima.

Restorani ponudu prilagođavaju namirnicama koje su tada na otoku Krku najukusnije te pripremaju brojne delicije sa šparogama, mladom janjetinom, bobom, motarom i drugim proljetnim biljkama te plodovima mora.

U Njivicama, restoran Rivica nudi desetak delicija sa šparogama, među kojima su i ravioli punjeni skutom i šparogama u umaku od tartufa, fritaja i rižoto sa šparogama, poširani file lubena s purom od šparoga, pašticada – junetina sa zelenim šurlicama od šparoga te slatka šparoga – bijela čokolada, šparoga i lješnjak.

U Malinskoj, u restoranu Mulino, možete uživati u juhi od šumskih šparoga, fritaji sa šparogama, šurlicama sa šparogama, kozicama i skutom; pečenoj janjetini pod pekom ili na ražnju, palačinkama sa skutom… U konobi Bracera nude svježi ovčji sir sa šparogama na palenti i maslinovom ulju i namaz od skute s tartufima, rižoto od šparoga, domaću tjesteninu u šalši od pomidora s kozicama i šparogama, mariniranu janjetinu u maslinovom ulju i ružmarinu na žaru, a po narudžbi janjetinu pod pekom. Bistro Toni od 25.04.2019. nudi dva proljetna menija, mesni i riblji, a među specijalitetima su mu proljetna salata sa šparogama, pačja prsa s povrćem te lignje u brudetu s palentom. U konobi Intrada, nude se fazzoletti sa svježim sirom i špinatom, domaća janjetina na žaru, pastirski pijat i knežev presnac. U Noštromu u Malinskoj moći ćete probati proljetnu salatu sa sirom i orasima, makarune s pestom, fritaju i rižoto sa šparogama, domaće šurlice s lignjama te presnac od mladog ovčjeg sira. U restoranu Primorska koliba nudi se skuta sa jadranskim škampima i šparogama, salata od morskih plodova s bobom, rižoto s jadranskim kozicama, škampima i motarom, grdobina s pireom od boba i motara, panacotta sa šparogama i domaći crumble sa šparogama.  

U Kući krčkog pršuta Žužić možete kupiti krčke suhomesnate proizvode te uživati u pašteti od pršuta i mladog sira, kruhu s pršutom, maneštri s pršutom i proljetnim krčkim povrćem te šurlicama s krčkim pršutom i divljim šparogama.

U konobi Pod prevolt u Milohnićima u ponudi je janjetina lešo s povrćem te na gulaš, pod pekom i na žaru, fritaja i šurlice sa šparogama, juha od koprive, brudet od sušene hobotnice te palačinke sa skutom i medom.

U Glavotoku možete birati između 15-ak jela s okusima proljeća, a među njima su pašteta od janjeće jetrice, janjeća ragu juha, janjeći gulaš s domaćim njokima, file oslića sa šparogama, presnac…

U Volsonisu, u gradu Krku, uz brojne proljetne delicije nude i primorsku maneštru od koprive, sarmice od domaće janjetine u listu vinove loze (tijekom svibnja), domaće šurlice sa žvacetom od janjetine te janjeći pršut. Konoba Šime nudi šurlice sa šparogama i pršutom. Restoran Marina od okusa proljeća nudi: krem juhu od šparoga, tagliatu od bifteka s brusketom od šparoga i pestom od šparoga, svinjski lungić na rižotu od šparoga, pečenu janjetinu (uz prethodnu najavu najmanje 4 osobe) te bodulski pijat - file plemenite ribe u umaku od žlahtine uz tostiranu palentu i rigu. Konoba Galija nudi šurlice sa škampima i šparogama te raviole punjene jadranskim kozicama i crnim tartufom.

U Vrbniku, restoran Vinotel Gospoja nudi kuhano-pohano jaje s mariniranim šparogama, tagliatelle s rakovicama i crnim tartufom, zlatni sorbet žlahtina te rebarca mlade janjetine s kremicom od ovčjeg sira. Gospoja konoba Žlahtina nudi niz delicija sa divljim šparogama te sladoled  od žlahtine. Restoran Nada, Vrbnik u proljetnoj ponudi nudi domaće zelene torteline od ovčje skute s kaduljom, janjeće kotlete u otočkom bilju s palentom i povrćem, roastbeef s kremom od muštarde i poviticu – domaći kolač od ovčje skute.

U Puntu restoran Marina među 15-ak proljetnih delicija nudi i krem juhu od šparoga, junjeći biftek sa šparogama, pršutom i aromatiziranom palentom, riblji file sa šparogama i kozicama…U konobi Bocoon nude se također brojne delicije sa šparogama uključujući i fritaju s gljivama i šparogama, rižoto sa škampima i šparogama, biftek u umaku od šparoga...

U Baški u Heritage hotelu Forza nude 10-ak proljetnih jela, a među njima su i brusketa s fritajom od šparoga i pršutom, janjeće iznutrice s palentom, ramstek na žaru s rižotom od šparoga, proljetna pizza i krema od skute. U hotelu Tamaris, ponudit će vas tijekom svibnja šurlicama s janjećim gulašom. U Cicibeli u Baški, uz brojne delicije, u ponudi je i janjeći kotlet sa žara s krumpirom pečenim s ružmarinom, domaće kozice u dijon senfu i wiskyju te domaće šurlice s kvarnerskim škampima i vongolama.

U Šilu, osoblje restorana Zeba će vam pripremiti janjetinu pod pekom, s time da računate da priprema traje barem tri sata pa ju je dobro ranije naručiti. Ponudit će vas i šurlicama s 4 vrste sira, domaćim sarmama i odojkom s ražnja.

U Klimnu, u restoranu Žal, možete uživati u mozaiku od šparoga, rotkvica i prepeličijih jaja, domaćim raviolima od špinata i skute s guanciale pancetom, janjećoj plećkici s alter-egom od povrća te canela - espuma od skute sa jagodama.

 

U Omišlju, u restoranu Maris nude tartar od tune, brodet od sipe s palentom i janjeći kotlet.

Okusni razlozi za dolazak na Krk su brojni, a kako je trenutačno za manifestaciju prijavljeno preko 100 različitih jela, predlažemo da pogledate i stranice na kojima se nudi smještaj.

Organizatori manifestacije su TZ otoka Krka i sve lokalne turističke zajednice, u suradnji s Gastronautima. 

 Jelovnik Krk food fest: Okusi proljeća >>