Restoran NADA, Vrbnik

  • Vlasnik: Željko Juranić
  • Glavni kuhar: Ivan Kraljić
Radno vrijeme:
  • pon - ned 12:00 - 23:00
Prilagođeno: 01. studenoga - 15. ožujka

Restoran Nada otvoren je 1974. godine. U svojim počecima mala, simpatična gostionica, kroz dugi niz godina pretvorila se u respektabilan krčki restoran poznat i izvan granica Hrvatske. U sklopu restorana nalazi se stogodišnja konoba koja je u prošlosti služila kao obiteljski podrum za pravljenje i čuvanje vina, a 1990. godine otvorila je svoja vrata za posjetitelje.
Mediteranska kuhinja s naglaskom na morske specijalitete glavna su obilježja kuhinje Nada. Terina od hobotnice, šurlice s umakom od liganja, kvarnerski škampi i povitica (kolač od skute) samo su dio ponude lokalnih i tradicionalnih namirnica pripremljenih na moderan način.
Restoran se nalazi u staroj gradskoj jezgri, pokraj poznatog vidikovca, odakle se pruža predivan pogled na Crikveničko-vinodolsku rivijeru i Velebitski kanal.
Vinarija “Nada”, u kojoj se desetljećima prije isključivo proizvodilo vino i vinski destilati, renovirana je i uređena za prijem organiziranih grupa turista. Izrađena je u stilu autohtonog ambijenta, spoja kamena i greda koji jednostavno plijeni toplinom i autentičnom jednostavnošću.