Restoran VIŠNJICA, Višnjica

  • Vlasnik: Restoran Višnjica d.o.o.
  • Voditelj: Igor Krpačić
  • Glavni kuhar: Danijel Bubaš
  • Radno vrijeme: 09-23

Imanje Višnjica značajno je u povijesti jer su njime gospodarile dvije plemenitaške obitelji: njemačka kneževska obitelj Schaumburg-Lippe (koja je u Slatini pokrenula prvu proizvodnju pjenušca na hrvatskim prostorima) i grofovska obitelj Drašković, koja je vrlo brzo od njega stvorila jedno od najrazvijenijih imanja te vrste u Slavoniji.

Danas se restoran Višnjica može pohvaliti rustikalnim ambijentom okruženim prirodom i delicijama pripremljenim od svakodnevno branih svježih namirnice iz domaće proizvodnje i mesnog uzgoja. 

Kuhinja je inspirirana temeljima bogate tradicionalne recepture slavonskoga kraja pa se u ponudi nalaze mesna jela s grila, iz peke i kotlovina te mesni specijaliteti.

Vrhunska vina i aperitivi iz domaće proizvodnje upotpunjuju putovanje kroz povijest gastro užitaka slavonskog kraja. U ponudi su i organizirani izleti, organizacija druženja i proslava, sportske aktivnosti, svadbena slavlja i smještaj u hotelu Višnjica.

Hotel i restoran se nalaze u prirodi, u sklopu izletišta Pustara Višnjica. U susjedstvu su im štale, dio njih atraktivno preuređen i za turističke potrebe, a dio je i dalje dom brojnih konja koji dane provode na pašnjacima imanja.

U vodećih 100 restorana ušao je 3 put i to 2017, 2018 i 2019 godine.