Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Projekt Krk Food Story & E bike Krk dobitnik je nacionalne godišnje nagrade Simply the Best, u kategoriji „Novi projekti u turizmu“.

Krk Food Story & E Bike Krk je projekt koji objedinjuje aktivan odmor i bogatu gastronomiju otoka Krka, a zajednički su ga organizirale i provele TZ otoka Krka,  poduzeće Abisal – Gastronaut, tvrtka Ponikve eko otok Krk, lokalne turističke zajednice i 32 ugostiteljska objekata na otoku Krku.
U projekt su, u 2021. godini, bila uključena 32 ugostiteljska objekata na otoku Krku.

Podsjetimo da je u programu Krk Food Story & E Bike Krk, kroz svibanj i lipanj 2021. godine i u suradnji s 32 restorana otoka Krka, bilo ponuđeno 150 specijaliteta među kojima su i mnoge delicije koje su gastronomima bile dovoljan razlog za posjet otoku Krku.


Među ponuđenim specijalitetima, našli su se i morski pršut, šurlice s kvarnerskim škampima, salata od bifteka i ovčjeg sira, pašteta od pršuta, lješnjaka i mladog sira, janjeće sarmice, grilani krakovi hobotnice te još puno delicija koje su ugostitelji pripremali i imali u ponudi i nakon završetka kampanje.


Da bi doživljaj bio potpun pobrinula se tvrtka Ponikve Eko otok Krk koja je na raspolaganje stavila 80-tak električnih bicikala, umreženih kroz općine i grad Krk u jednu cjelinu, tako omogućujući njihovo korištenje na cijelom otoku.

 Program Krk Bike Story & E Bike Krk realiziran je u suradnji  TZ otoka Krka, poduzećima Abisal i Gastronaut, Ponikve eko otok Krk, TZG Krka, TZO Omišalj, TZO Punat, TZO Baška, TZO Malinska - Dubašnica, TZO Vrbnik, TZO Dobrinj i 32 ugostitelja, redom:

GRAD KRK
 
Konoba PUD BREST, Milohnići
Konoba POD PREVOLT, Milohnići
Konoba OPG MAGRIŽ, Kornić
Konoba ŠIME, Krk
Restoran VOLSONIS, Krk

OPĆINA OMIŠALJ
Restoran RIVICA, Njivice
Pizzeria BUKALETA, Njivice
Restoran LOUNGE BAR VEYA, Njivice
Restoran MARIS, Omišalj

OPĆINA MALINSKA- DUBAŠNICA
Konoba BRACERA, Malinska
Konoba FERAL, Malinska
Restoran NOŠTROMO, Malinska
PRIMORSKA KOLIBA, Malinska

OPĆINA PUNAT
Restoran BOCOON, Punat
Restoran MARINA, Punat
Konoba SIDRO, Punat
Restoran RAGUSA, Punat


OPĆINA BAŠKA
Heritage hotel FORZA, Baška
Gostionica BAG, Baška
Restoran CICIBELA, Baška
Konoba PLACA, Baška
Restoran MOŠUNA, Draga Bašćanska

OPĆINA VRBNIK
Konoba ŽLAHTINA-GOSPOJA, Vrbnik
Konoba LUCE, Vrbnik
Restoran VINOTEL GOSPOJA, Vrbnik

OPĆINA DOBRINJ
Restoran NEPTUN ŠILO, Šilo
Restoran PORTIĆ, Šilo
Restoran SLAMNI, Klimno
Bistro MACAO, Šilo

Ovu nagradu za kreativnost, inovativnost, razvoj i unapređenje turističke ponude destinacije, tradicionalno dodjeljuje UHPA - Udruga hrvatskih putničkih agencija i turistički časopis Way to Croatia.
Nagrada će TZ otoka Krka biti uručena u srijedu, 24.11.2021., u hotelu Katarina u Selcu (Crikvenica), na prigodnoj svečanosti u okviru službenog programa ovogodišnje 22. burze PUT, koja se održava od 23. do 25.11.2021.

Samo dan ranije, 23.11.2021., na prigodnom programu za 2020. godinu (koja je zbog Covid-a 19 prebačena u 2021. godinu), TZ otoka Krka bit će uručena nagrada u istoj kategoriji za gastronomsku knjigu „50 delicija zlatnog otoka Krka“, koju je TZ otoka Krka radila i uređivala s 19 ugostitelja i hotelijera otoka Krka i koja je, kao vrijedan i originalan suvenir otoka Krka, sve više tražena.


FB stranica Krk Food Story