Restoran VINOTEL GOSPOJA, Vrbnik

  • Vlasnik: Gospoja PZ
  • Voditelj: Oliver V. Stašić
  • Glavni kuhar: Damir Grgić
Radno vrijeme:
  • pon - ned 12:00 - 22:00
Neradni period: 12. siječnja - 21. veljače

Izgradnjom Vinotela Gospoja, obitelj Toljanić je napravila je veliki iskorak u vremenu spojivši naizgled nespojivo, tradiciju utkanu u generacije te modernu građevinu koja dolazi iz budućnosti. Vinotel ponosno gleda na more i hridi koje se iz mora izdižu čineći Vrbnik upravo onim što jest – posebno mjesto, puno emocija, povijesti, vjere i ljubavi.
Hotel i restoran Vinotel Gospoja smješteni su nad prekrasnim zaljevom uz crkvicu Majke Božje od zdravlja. S terase restorana pruža se pogled na plavo more i zelenilo obližnjeg parka.

U intimnom ambijentu restorana možete uživati u ribljim i mesnim specijalitetima kreativnog chef-a Dina Kneževića kao što su tartar od škampi, brancin u crnoj soli, jelen u kori od kakaa... te u tradicinalnim vrbničkim jelima: ovčjem siru i pršutu, domaćim šurlicama s gulašom pečenoj mladoj janjetini s mladim krumpirom i lukom. U ponudi je kvalitetna riba Kvarnerskog zaljeva te škampi i školjke, krčka divljač i janjetina.

Vrbnik je poznat po vinu žlahitni, a Žlahtina Toljanić je ponos generacija koje su svoje sposobnosti, znanje i iskustvo ugradile u ovo plemenito vino. Vinarija Gospoja obitelji Toljanić je poznata i po nagrađenim pjenušcima od žlahtine.  

Moderno uređene sobe hotela su svoja imena dobile po hrvatskim autohtonim sortama vina, a unutarnji bazeni, saune i wellness te bogati meni à la carte restorana samo su dio priče koju možete doživjeti zajedno s ljubaznim i predanim osobljem hotela.

Vinotel je sazdan nad restoranom koji je pod imenom Gospoja, dva puta bio proglašen jednim od 100 vodećih hrvatskih restorana.

U vodećih 100 restorana ušao je 3 put i to 2003, 2004 i 2019 godine.