Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Nakon prošlogodišnjeg izostanka tradicionalne manifestacije Dan ličkog krumpira, ove godine, 25. rujna manifestacija se vraća s proširenom i poboljšanom ponudom i pod novim nazivom – Dan sira & ličkog krumpira.


Lika je oduvijek poznata po kvalitetnom krumpiru koji je 2015. godine na EU razini upisan u registar zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla.
Uz krumpir - namirnicu koja je prisutna kao neizostavan prilog, ali i osnova mnogih delicija diljem svijeta, ove godine stajat će i ne manje poznat sir Lički škripavac, kuvani sir, basa… samo je početak palete izbora mliječnih proizvoda čiju kvalitetu garantira mlijeko s Velebitskih pašnjaka.
Na ovogodišnjem sajmu uz bogati prodajno izložbeni dio – krumpir, sjemenski krumpir, sir i mliječni proizvodi, med, suhomesnati proizvodi, domaće zimnice…  gosti će moći uživati u okusima Like i lovinačkog kraja. Za posebno pripremljena jela od lokalnih namirnica i proizvođača zaduženi su hostel Sveti Rok i izletište Cvituša. Juha Vrilo Mudrosti, Angus gulaš s krumpir njokima, Majstorska torbica… sastojke i ostala jela morate otkriti sami…kušajući!
Sam sajam začinjen je dječjim radovima na temu krumpira, natjecanjima u spretnosti i brzini i najavljenim dobrim vremenom.

Organizatori: općina Lovinac, AgroVelebit i Lovinački turistički forum.

Otvorenje sajma je u 11 sati.

Dobrodošli!

Tekst: Ančica Jurković, Lovinački turistički forum

Više na Gastroanut.hr o ličkom krumpiru:

Priča o ličkom krumpiru