Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Oko pola sata vožnje od Zagreba, u neposrednoj blizini Samobora, kada pređete granični prelaz Bregana, ulazite u regiju Slovenskog Posavja. Područja između Starog grada Rajhemburga, dvoraca Sevnica, Mokrice, Brežice i grada Krškog ispunjena su vinogradima, malim poljoprivrednim domaćinstvima i vrhunskim i tradicionalnim restoranima.


U ovo vrijeme kada je turizam stao, optimizam širi novi projekt Centra za poduzetnišvo i turizam Krško koji je u suradnji s lokalnim vinarima, restoranima i kulturnim institucijama okupio ponudu za budućnost kroz poklon bonove od kojih dio prihoda ide i u humanitarne svrhe.


Prilika je to za kupiti nadu u lijepe trenutke koji će doći, i za sanjati o okusima Posavja do trenutka kada ćete moći i zapravo u njima uživati.


U ponudi su tematska blagovanja s noćenjima – primjerice večera s jelima od krškopoljca i noćenjem Pri Kunstu: s kopunom u Gostilni Šempeter; večera i noć Za aktivnu dušu u Brbončici - Tri lučke; gourmet vikend Pri Reovžu, Splavarev vikend; degustacije u vinarijama Albiana, Pri Isteniču, u Hiši frankinje, vinariji Kozinc; Gourmet vikend u mjestu prve dame Amerike; Obrok s grofom  Auerspergi: Zeleni turizam na kmetiji; Rijeka okusa u gostioni Jež u Sevnici; ulaznice za kuturne zanamenitosti Posavski dvorci, Gradski muzej Krško, Stara gradska jezgra Krško i Dvorac Raka.


O bonovima za okuse Slovenskog Posavja možete više pročitati ovdje, a iskoristiti ih možete do 01.12.2020.

Povezani tekstovi:

Od okusa, do okusa - Posavjem

Krškopoljac na tanjuru – ponos slovenskog Posavja

Okusi Krškog kraja

Slovensko Posavje