Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Nedavno smo na Gastronautu pisali o 6 iznenađenja Bele krajine udaljenih nekoliko kilometara od Hrvatske. Među njima je bio i sladoled od češnjaka koji pripravlja Andreja Drakulič Veselič u gostionici

Veselič. Osim u gostionici Veselič, u specijalitetima koje sa češnjakom priprema Andreja, ali i drugi zaljubljenici u autohtoni belokranjski češnjak, možete uživati i svašta o njima naučiti, na manifestaciji koja mu je posvećena - Česnovanje

3. Česnjovanje će se održati u subotu, 10. kolovoza 2019. na Izletniškoj kmetiji Zupančić, u Jelševniku kod Črnomelja, 20 km od  hrvatsko-slovenske granice.

Posjetitelji će moći degustirati brojne kulinarske delicije počevši od devet sati ujutro, nabaviti zdravi bijeli češnjak te poslušati razna predavanja vezana uz gastronomiju, češnjak, belokranjski češnjak pa i crnu čovječju ribicu, čiji je dom poljoprivredno gospodarstvo Zupančič.

„Dobrodošli na Česnovanje!“, poručuju vam organizatori – uzgajivači i kuhari okupljeni u udruzi Belokranjski česen.