Najveća hrvatska baza restorana i recepata

KISIR, HÜNKÂRBEĞENDİ, CACIK, PEYNIR HELVASI specijaliteti su turske kuhinje koje ovoga ljeta možete probati i u Crikvenici. Poznati turski kuhari Ali Açıkgül i İdris Güler održali su u crikveničkom hotelu „Esplanade“ kulinarsku radionicu na kojoj su 14 odabrana kuhara Crikveničko – Vinodolske rivijere i 2 iz Opatije upoznali s namirnicama, a nakon toga i praktičnim zajedničkim spremanjem odabranih turskih specijaliteta. Posebna pozornost, osim spremanja jela, bila je na predstavljanju pripreme šerbeta, tradicionalnog turskog pića.

Ova edukacija je održana u sklopu Tjedna turske kulture koji se održava u Zagrebu i Crikvenici od 15. svibnja do 18 .svibnja, a organiziraju ga Turski kulturni centar Yunus Emre s hrvatskim parterom Apriori World. U Crikvenici su se organizatorima pridružili Udruženja obrtnika Grada Crikvenice i Vinodolske općine, Jadran hoteli i kampova d.d. s hotelom Esplanade koji ove godine slavi 90-ti rođendan.

Evo što se i po kojima receptima kuhalo:

KISIR – predjelo/prilog

HÜNKÂRBEĞENDİ – glavno jelo

CACIK - salata        

PEYNIR HELVASI - desert