Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Od 17.-19. svibnja 2019. ljubitelji bicikliranja, prirode, čistog zraka i autentičnih okusa imati će u  prilike biciklirati otokom Krkom, njegovom južnom stranom - od okusa do okusa.

Biciklistički vikend na Krku, obuhvatiti će Bašku, Punat i grad Krk te prirodu među njima. Bike pijat organizira festival “Crna ovca” u Baškoj te bistro Riva u Puntu i restoran Volsonis u Krku. Okrijepa je organizirana i u OPG Tomašić u kojem će se probati med i proizvodi od lavande, u etno kući Kornić degustirati će krčki sir, vina u vinariji Gospoja-Toljanić, a maslinovo ulje u Ulici. Biciklisti će posjetiti i galeriju Toš u Puntu, probati rakiju u podrumu Žestić, kruh u ulje toćati u Dvorima Sv. Jurja, a u pršutu uživati u Kući krčkog pršuta. Tijekom ta tri dana, biciklirati će 88 km.

Organizatori Krk Bike Story su turističke zajednice Omišalj - NjiviceDobrinjMalinska, Vrbnik, grad KrkPunatBaška u suradnji s poduzećem Promotiv travel i TZ otoka Krka.

Za sudjelovanje se možete prijaviti ovdje,  a preko Facebook event-a možete provjeriti tko se od vaših prijatelja već prijavio.

Od 19. travnja do 31. svibnja 2019., na Krku je u toku i manifestacija Krk food fest - Okusi proljeća, tijekom koje 20-ak restorana nudi delicije vezane uz otok Krk i proljeće na njemu.