Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Tijekom proljeća, ljubitelji bicikliranja, prirode, čistog zraka i autentičnih okusa imati će u dva navrata prilike biciklirati otokom Krkom, njegovom sjevernom i južnom stranom - od okusa do okusa.

Tijekom vikenda od 12.-14. travnja 2019. moći će na trasi od Njivica, preko Čižića do Malinske biciklom upoznati sjevernu stranu otoka Krka. Za bicikliste su organizirani Bike pijat u kultnom restoranu Rivica u Njivicama, u konobi Mala sten u Čižićima i restoranu Noštromo u Malinskoj. Imati će prilike degustirati med u Sv. Vidu Miholjice, sir i maslinovo ulje u konobi Porat, tradicionalni kolač od sira u konobi Pod murvu i vino u vinariji Frajona. Posjetiti će spilju Biserujku i samostan Sv. Marije Magdalene te ukupno, u tri dana odvoziti trasu od 75 km.

Drugi biciklistički vikend na Krku, održati će se 17.-19.5.2019. i obuhvatiti će južnu stranu otoka - Bašku, Punat i grad Krk te prirodu među njima. Bike pijat organizira festival “Crna ovca” u Baškoj te bistro Riva u Puntu i restoran Volsonis u Krku. Okrijepa je organizirana i u OPG Tomašić u kojem će se probati med i proizvodi od lavande, u etno kući Kornić degustirati će krčki sir, vina u vinariji Gospoja-Toljanić, a maslinovo ulje u Ulici. Biciklisti će posjetiti i galeriju Toš u Puntu, probati rakiju u podrumu Žestić, kruh u ulje toćati u Dvorima Sv. Jurja, a u pršutu uživati u Kući krčkog pršuta. Tijekom ta tri dana, biciklirati će 88 km.

Organizatori Krk Bike Story su turističke zajednice Omišalj - NjiviceDobrinjMalinska, Vrbnik, grad KrkPunatBaška u suradnji s poduzećem Promotiv travel i TZ otoka Krka.

Za sudjelovanje se možete prijaviti ovdje,  a preko Facebook event-a možete provjeriti tko se od vaših prijatelja već prijavio.

Od 19. travnja do 31. svibnja, na Krku je u toku i manifestacija Krk food fest - Okusi proljeća, tijekom koje 20-ak restorana nudi delicije vezane uz otok Krk i proljeće na njemu.