Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Malta, prekrasna otočna država, koja se nalazi na sredini Mediterana između Italije, Tunisa i Maroka, domaćin je 6. Mediteranskog turističkog foruma. Forum organizira Mediteranska turistička fondacija, a glavni program će se održati 15. veljače 2019. u hotelu IneterContinental, St. Julian’s, Malta na temu: Održivost turizma Mediterana – akcije i strategije obnove (Mediterranean; Sustainable Tourism Action for Renewal Strategies (STARS) ).  

Predsjednik fondacije Tony Zahra i generalni tajnik Andrew Agius Muscat sa svojim glavnim suradnicima Mona Khalilieh Salah i Tonio Cini odrađuju ogroman posao pripreme Foruma na kojem će sudjelovati preko 1000 sudionika – kreatora turizma u 30 zemalja.

Počasna predsjednica Mediteranske turističke fondacije je predsjednica Malte Marie-Louise Coleiro Preca koja će se obratiti sudionicima na početku kongresa.

Nakon nje slijede izlaganja i diskusije na goruće teme turizma Mediterana u kojima će sudjelovati čak 9 ministara turizma ili državnih predstavnika: Konrad Mizzi, Ministar turizma Malte; Elena Kountoura, Ministrica turizma Grčke;  Eva Stavs Podlogar, Državna tajnica za turizam Slovenije; Rene 'Trabelsi, Ministar turizma Tunisa; Frano Matušić, Državni tajnik za turizam Hrvatske; Majlind Lazimi, Ekonomski savjetnik predsjednika Republike Albanije; Sandro Pappalardo, Savjetnik za turizam (Sicilija-Italija); Rania Al-Mashat, Ministrica turizma Egipta; Mohamed Sajid, Ministar turizma Maroka te princeza Jordana Dana Firas – UNESCO-ova ambasadorica dobre volje.

Popodnevni dio Foruma, rezerviran je za strukovne  Master class-ove među kojima je i Master Class – Gastronaut Mediterana – potencijali mediteranskog vinskog i kulinarskog turizma, a u panel diskusiji će sudjelovati i Karin Mimica, urednica Gastronaut medija i voditeljica Kluba Gastronaut.   

Iz Hrvatske će na Malti među predavačima gostovati i Iva Bahunek, direktorica Udruge hotelijera.

Detaljan program možete pogledati ovdje, a registrirati se za sudjelovanje ovdje.

Službeni dio programa, završiti će gala koncertom Mediteranskog orkestra predvođenog Brunom Santorijem Bisom, u fascinantnom Mediteranskom konferencijskom centru u Valletti. Na njemu će sudjelovati i poznati hrvatski glazbenik Matej Meštrović.

Program se realizira u suradnji s FIJET-om (Međunarodnom udrugom turističkih novinara i pisaca o turizmu) čiji članovi o njemu izvještavaju po cijelom svijetu. Predsjednik međunarodnog FIJET-a Tijani Haddad je i član Vijeća guvernera Mediteranske turističke fondacije, a iz Hrvatske je sudjelovanje na Forumu najavila i delegacija Hrvatskog FIJET-a predvođena predsjednicom Tinom Ćubrilo.

Prošlogodišnje impresije s Mediteranskog turističkog foruma smo zabilježili u tekstu Hrvatska na Malti.