Najveća hrvatska baza restorana i recepata

U gradu Hvaru su u organizaciji Ministarstva turizma Republike Hrvatske, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore 24. i 25. listopada 2018. održani Dani hrvatskog turizma. U strukovno sadržajno i korisno osmišljenom programu je sudjelovalo gotovo 2000 turističkih djelatnika, koji su ujedno i proslavili uspješnu ljetnu sezonu. Sljedeći Dani hrvatskog turizma će se po prvi puta održati u Slavoniji, a inicijativu za to je prije dvije godine pokrenuo Goran Rihelj, urednik Hr Turizma i veliki zaljubljenik u svoj kraj.  

Tijekom Dana hrvatskog turizma na Hvaru, dodijeljene su i nagrade za najbolje u turizmu 2018. godine.

Za restoran godine je proglašen Sv. Nikola iz Poreča,

 

za najbolji mali i obiteljski hotel Korana Srakovčić iz Karlovca,

 

a najbolji gradski hotel godine Esplanade u Zagrebu.

 

Najbolji iznajmljivač godine je Baranjska kuća.

 

Priznanje za izniman doprinos razvoju malog i obiteljskog hotelijerstva dobio je Dane Slamić,hotel Borovnik iz Tisnog.

 

Djelatnik godine u ugostiteljskom objektu je Tomica Đukić, kuhar u hotelu Osijek.

Svi oni već godinama nose i titulu 100 vodećih hrvatskih restorana – Restaurant Croatica

U kategoriji velikih marina, nagrađena je Marina Frapa. Za najbolju destinaciju odmorišnog turizma proglašen je Mali Lošinj, a titula turističke destinacije godine je pripala Zagrebu. Nagradu “Anton Štifanić” za životno djelo, dobio je Jerko Sladoljev turistički djelatnik iz Istre.

Održana je i panel diskusija na temu „Hrvatska - nova gastro ikona Europe“, na kojoj se govorilo o odrednicama uspješnog gastro turizma, što se dobiva njegovim razvojem, koji su faktori uspjeha te koje mjesto zauzima Hrvatska na europskoj gastronomskoj karti.

Više o događanjima na Danima turizma te popis nagrađenih u svim kategorijama, možete pogledati na stranicama Hrvatske turističke zajednice.

 

Predsjednik Udruge hrvatskih restoratera Abi Shalabi s nagrađenim Nikolom Bjelićem, vlasnikom restorana Sv. Nikola iz Poreča

 

Marina Selak iz Gastronauta s Ivicom Srakovčićem, vlasnikom hotela Korana Srakovčić