Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Nakon skupa Gastronauta u prosincu kojeg se još uvijek svi sudionici sjećaju s nostalgijom obitelj Holjar je ponovo ugostila Gastronaute u svom objektu Zlatni zalaz, Supetarska draga. Ovoga puta bila je zamišljena večera s devetnaest rapskih ugostitelja, turističkim djelatnicima i čelnim ljudima otoka Raba. Doček s coctailima i tanac grupe KUD San Marino bili su uvod u ugodnu večer. Voditelj kluba Mirko Kristić predstavio je Rabljanima ciljeve Kluba Gastronaut. Domaćin Petar Holjar započeo je nekoliko gastronomskih tema koje smatra važnima za stvaranje imagea gastronomije otoka Raba. Uslijedio jeslow food od 10-ak jela na Rapski način gdje je svako jelo bilo dotjerano vrhunskom Holjarovom kulinarskom umješnošću, aizmeđu ostalog posluženi su: njoki od kukuruznog griza sa slanom ribom, salata od tune s malim grahom i kopun na način kuće. Uz večeru se sviralo i plesalo, a poslije večere, oko 1 poslije ponoći, Gastronauti su pokrenuli temu - Palamidu. Kako je Petar Holjar ulovio veliku palamidu, Gastronauti su odlučili zajednički pronaći način kako je originalno spremiti i pritom preparirati tako da poprimi sve karakteristike bijele ribe. Pred jutro, oko 6 usuglasili su se. Nakon poslovnih dogovora i obilaska Raba za koje je jutro bilo rezervirano između ostalih Holjarovih specijaliteta servirana je palamida, prvi specijalitet koji je osvojio pravo da nosi ime kluba – Palamida - Gastronaut 2000.