Restoran POTKOVA, Zagreb

  • Vlasnik: Nikola Štefanović
  • Voditelj: Marko Račić
  • Glavni kuhar: Ivan Erak
Radno vrijeme:
  • ned 09:30 - 20:00
  • pet - sub 09:30 - 01:00
  • pon - čet 09:30 - 23:30
Neradni period: 25. prosinca - 01. siječnja

Restoran Potkova se nalazi u dijelu grada koji se naziva Kajzerica, naselju koje je dobilo ime po kajzeru – caru, jer se na tom prostoru nalazilo vojno carsko vježbalište. Ova kuća ima dugu tradiciju ugošćavanja, a 2014. godine vlasnici su preuzeli i u potpunosti preuredili prostor.

Nudi jela iz cijele Hrvatske po recepturama mama, baka ili nona vodeći pri tom računa da kuhinja prati sezonu namirnica. Pored uobičajene ponude mesa, gosti mogu uživati u specijalitetima pripremljenim od ribe i plodova mora.

Restoran je certificirani ugostiteljski objekt koji nudi meso istarskog goveda. U ponudi se tako nalaze žgvacet od boškarina, beefsteak, carpaccio, domaći pljukanci i istarski pršut te jela spremljena od domaće živadi, janjetine, ždrebetine i divljači. Jela se pripremaju na tradicionalne načine (peka, ražanj, roštilj na prirodnom žaru), sa svježim namirnicama iz sela i mora, a Potkova je i prvi restoran u Hrvatskoj koji je dobio oznaku “Okusi hrvatske tradicije”.

Vođeni riječima Bena Franklina, “vjeruju da je vino vječan dokaz da nas Bog voli i da želi da nas vidi sretnima”, sommelieri Potkove preporučuju sorte vina i žestoka pića koje se sljubljuju s određenim jelima.

Uređeni su cigar klub, vinoteka, dječji park i prostor za prezentaciju te osiguran pristup osobama s invaliditetom svim dijelovima restorana. Postoji i mogućnost organizacije vjenčanja i tradicionalnih dočeka gostiju, a petkom i subotom održavaju se glazbene večeri uz tamburaše. 

U vodećih 100 restorana ušao je 3 put i to 2015, 2016 i 2017 godine.