Restoran POTKOVA, Zagreb

  • Vlasnik: Nikola Štefanović
  • Voditelj: Marko Račić
  • Glavni kuhar: Ivan Erak
  • Radno vrijeme: pon-čet. 09,30-23,30; pet.-sub. 09,30-01,00; ned.
  • Neradni period: 25.12. - 1.1.

Dolazak u restoran Potkova na zagrebačkom Hipodromu nije samo zadovoljavanje gladi i žeđi već i doživljaj za sva osjetila. Gostima se nude jela iz cijele Hrvatske po recepturama mama, baka ili nona, vodeći pri tom računa da kuhinja prati sezonu namirnica kada su one najsvježije, a time i najukusnije. Hrana se priprema na tradicionalne načine (peka, ražanj, krušna peć, roštilj na prirodnom žaru), sa svježim namirnicama sela i mora, a nisu zaboravili ni „jela sa žlicom“. Pored uobičajene ponude mesa, kod njih možete uživati u specijalitetima pripremljenim od ribe i plodova mora, boškarina, domaće živadi, ždrebetine i divljači. Sva jela u porciji možete dobiti i u pola porcije, sve što je na kg može se dobiti na dg, a sve što je standardizirano na komad možete naručiti komadno. Uz vina kuće tu je prekrasna i gostima dostupna vinoteka s oko dvjestotinjak vrsta vina od kojih je tridesetak moguće konzumirati na čaše. Usprkos visokom nivou kvalitete hrane i usluge, cjenovno su iznimno povoljni. Namirnice većinom nabavljaju od domaćih proizvođača kontroliranog porijekla. Subotom i nedjeljom u vrijeme ručka imaju igraonicu za djecu pod vodstvom educirane animatorice. Uređen je dječji park, omogućen pristup invalidima u sve dijelove restorana, cigar klub, VIP salon, kamin sala i kuhinja po HCCP standardu. Petkom i subotom organiziraju glazbene večeri uz tamburaše i tada rade do 3 sati poslije ponoći. „Zbog tradicionalno i toplo uređenog interijera te nadasve ljubaznog osoblja, u restoranu Potkova ćete se osjećati kao u svojoj kući. S veseljem Vas očekuje cijeli tim restorana Potkova.“, poručuju domaćini.

U vodećih 100 restorana ušao je 2 put i to 2015 i 2016 godine.