Restoran BABYLON, Novaki Samoborski

  • Vlasnik: Vesna Horvatinčić
  • Voditelj: Krešimir Horvatinčić
  • Glavni kuhar: Marijo Čepel
O Babylonu kažu: “Za priču o Babylonu nisu dovoljne jedna, dvije stranice teksta... Tek podeblja knjiga mogla bi zaprimiti godine iskustva i ljubavi koja krasi babylonce i njihovu predanost poslu.”
Hotel restaurant Babylon svojim gostima uz osobitu kvalitetu nudi onaj iskonski osjećaj ugode i doma. Zasluga je to vlasnice Vesne Horvatinčić koja s osmijehom na licu dočekuje gurmane, poslovne ljude i putnike namjernike u svom «domu». Tako su i gosti prihvatili nju kao svoju drugu mamu. Otuda i naziv kolačima koje možete probati samo u Babylonu - «kolači mame Vesne»: Kunta šnite, Garibaldi šnite, torta od jabuka, kocke od oraha, Dan i noć, Trostruki užitak, Ambasador rolat, rum šnite, pita od kave, Mamin kolač, lješnjak šnite, Boem torta... Lista ide u nedogled i svaki je poseban na svoj način. Recepti tu služe samo kao podsjetnik, no ovi kolači dolazi ravno iz srca mame Vesne!
Ovdje suvereno vladaju svježa morska riba, škampi, razne vrste školjki, jadranske lignje, jastozi, talijanska tjestenina, specijaliteti pod pekom, mnoštvo slastica i dobro opskrbljena vinoteka.
Sa­lon uređen kao dnevni boravak u kojem se gosti mogu opustiti uz vrhunsku cigaru i cognac, novine, šah, pogledati film ili jednostavno pričati u ugodnom društvu.
Prostor za manje svadbene svečanosti ili proslave rođendana se u trenutku transformira u salu za poslovne sastanke, prezentacije ili seminare uz svu potrebnu opremu.
Domaćini se trude uvijek novim iznenađenjem dočekati svoje goste, uz stalno ulaganje u vrhunsku uslugu i kvalitetu.

U vodećih 100 restorana ušao je 12 puta i to 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005 i 2006 godine.