Restoran JEŽ, Makarska

  • Vlasnik: Tonči Dragičević
  • Voditelj: Tonči Dragičević
  • Glavni kuhar: Jadran Grančić
  • Radno vrijeme: 12-24
Restoran Jež je smješten u neposrednoj blizini glavne ceste koja vodi u centar Makarske, svega nekoliko koraka od mora, točno na pola puta između hotela Biokovka i hotela Dalmacija.
Posebnost Ježa je 35 godišnja tradicija obiteljskog restorana, koji se kroz godine mijenjao i postao vrhunski kako izgledom tako i ponudom, s tendencijom da gosti u njemu uživaju svim osjetilima.
Elegantni izgled se neprekidno osvježava biranim detaljima, prateći kalendar i inspiraciju vlasnice, a ljubazno osoblje na šarmantan način prezentira vrhunsku gastronomsku ponudu.
Chef Jadran Grančić, osmislio je jedinstven jelovnik u kojemu tradicionalna jela i okuse restorana Jež spaja sa suvremenim, kreativnim načinom pripreme. Dnevno svježe sastojke makarskog podneblja znanjem i vještinom sljubljuje u vatromet okusa pred kojim ne ostaju ravnodušni ni oni skloni „klasici“, ni ljubitelji kulinarske inovativnosti.
Jež je prvenstveno riblji restoran u kojemu ćete u svako doba godine moći uživati u biranim komadima najsvježije jadranske ribe. Za desert se nude slastice koje su unikatna kreacija vlasnice restorana. U restoranu su česte i tematske večeri, promocije vinara, gostovanja vrhunskih kuhara i sljubljivanja hrane i vina.
Na međunarodnom natjecanju Grand Gourmet 2015. restoran Jež je dobio 2 zlatne medalje; za najbolje (moderno) jelo i za najbolji restoran.

U vodećih 100 restorana ušao je 10 puta i to 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006 i 2015 godine.