Restoran GARIFUL, Hvar

  • Vlasnik: Ivan Gospodnetić
  • Voditelj: Ivan Gospodnetić
  • Glavni kuhar: Jakša Carić - Svjetlana Čaran
Radno vrijeme:
  • pon - ned 10:00 - 01:00
Neradni period: 01. prosinca - 01. travnja

Restoran Gariful, smješten je na samoj rivi najsunčanijeg otoka, prekrasnog grada Hvara. Zahvaljujući ovom izvanrednom položaju lako je pristupačan, tako da svako može doći i kušati poznate specijalitete i na trenutak biti dio svjetske elite te osjetiti jedinstveni doživljaj koji pruža restoran Gariful. U restoranu Gariful možete uživati u udobnom unutarnjem dijelu restorana dok ispod vas plivaju morski psi, ribe i razne vrste rakova ili na prekrasnoj terasi uz more s pogledom na čudesne Paklene otoke, zalazak sunca koji oduzima dah i neke od najvećih i najljepših privatnih jahti na svjetu.

Restoran je otvoren u proljeće 1981. s namjerom da ponudi svojim gostima nešto novo i jedinstveno, neusporediv užitak koji kombinira ugodnu atmosferu sa vrhunskim specijalitetima mediteranske kuhinje poput sviježe prvoklasne ribe, jastoga, rakova i školjki.

Svoje vjerne goste i buduće posjetitelje u novoj sezoni restoran Gariful dočekuje u nešto drugačijem konceptu. Proširenje kapaciteta i na gornju terasu omogučava gostima potpuno novi doživljaj.

U ugodnom i opuštenom ambijentu terase restorana pored ukusnih specijaliteta, vrhunske usluge profesionalnog osoblja, možete uživati u iznimnim i rijetkim vrstama vina, koje su sa ponosom čuvane u vinskom podrumu ovog restorana.

Vinski podrum dio je ponude restorana Gariful koji se preporučuje svim istinskim ljubiteljima vina i neprocjenjiva je riznica koja broji preko 500 vrsta vina s različitih svjetskih lokacija i regija. Ovdje možete pronaći izuzetno rijetke i luksuzne boce vina poput “Chateau Petrus”, “Chateau Margaux” ili šampanjce poput prestižnog “Krug Clos d’ Ambonnay 1998” koji se nalazi u top 3 najboljih šampanjaca na svim svjetskim listama, međutim jedni od najskupljih šampanjaca koji se nalaze u ovoj izuzetnoj kolekciji vina jesu “Magnum” boca od 3 litre “Dom Perignon White Gold 1995” čija je ambalaža optočena bijelim zlatom kao i jako rijetka “Magnum” boca šampanjca od 6 litara “Dom Perignon Rose Gold” 1996. za čiju konzumaciju treba izdvojiti malo bogatstvo.

Restoran Gariful je dobro establiran u svijetskim jetset krugovima pa je često posjećen od strane poznatih i važnih ljudi naše sadašnjice.

Princ Harry, Wladimir Klitschko, Giorgio Armani, Roman Abramovich, Tom Cruise, Ivan Rakitić, Demi Moore su samo neki od mnogih iz svijeta slavnih koji su uživali u Garifulovoj priči. 

Glavna zadaća restorana Gariful je pružiti svojim posjetiteljima nezaboravan gastronomski doživljaj na Hvaru koji je sigurno mnogo više od obične večere.

U vodećih 100 restorana ušao je 6 puta i to 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 i 2017 godine.