Konoba KOPAČINA, Donji Humac

  • Vlasnik: Jadranka Jugović
  • Voditelj: Ivica Jugović
  • Glavni kuhar: Ivan Jugović
  • Radno vrijeme: 10-00
U Donjem Humcu na otoku Braču, 7 kilometara od Supetra, nalazi se restoran Kopačina. Malo mjesto ima dugu i bogatu povijest obrade poznatog bračkog kamena te je dom nekoliko istaknutih umjetničkih obitelji.
Sa više od 35 godina iskustva u ugostiteljstvu, vođena ljubavi prema otoku, obitelj Jugović tamo 2000. godine otvara vlastitu konobu. Sama konoba je smještena u centru mjesta, a s njene terase pogled puca na brdoviti krajolik, u kojem dominira jedan od najstarijih aktivnih kamenoloma na Braču.
Od skromnih početaka, vođena upornošću, marljivošću i stručnošću, konoba Kopačina postaje nezaobilazno mjesto na karti otoka Brača.
Specijalizirani za spremanje raznih jela od bračke janjetine, tradicionalne dalmatinske kuhinje te raznih jela s roštilja, pružaju jedinstveno iskustvo. To nadopunjuje i veliki broj vinskih etiketa, stručno i ugodno osoblje te romantična atmosfera mjestašca u unutrašnjosti otoka.
Filozofija restorana - konobe Kopačine je u pripremi originalnih, izvornih i vrhunskih namirnica. Tradicionalno se u restoranu četvrtkom održava tematska “Večer bračke janjetine” gdje se uz muziku uživo te degustacijski meni slavi bračka janjetina.
Ponose se priznanjima neovisnih entiteta kao što Falstaff te redovito visokim ocjenama gostiju.
Zalazak sunca i lokalni specijaliteti gostima pružaju nezaboravan doživljaj u mirnom i ugodnom mjestu, gdje kao da je vrijeme stalo.

U vodećih 100 restorana ušao je 5 puta i to 2017, 2018, 2019, 2020 i 2021 godine.