MAKARUNI S TARTUFIMA (Međujelo)

Specijalitet Kreativne kuhinje

Sastojci:

Makaruni:
300 g brašna
3 jaja
malo soli

za umak od tartufa:
10 g crnog tartufa
0,5 cl ulja od bijelog tartufa
350 ml pilećeg temeljca
sol
papar
50 g mladog sira (Philadelphia)
50 g tvrdog sira (Parmezan)
prstohvat sjeckanog vlasca

Upute za pripremanje:

Za makarune umijesiti tijesto od navedenih sastojaka te pustiti da stoji pokriveno krpom sat vremena. Tanko ga razvaljati, a onda nožem rezati kocke. Svaku kocku motati okomito preko pobrašnjene kuhače da se dobije oblik makaruna te lagano pritisnuti kraj da se ne odmotaju u kuhanju. Kuhati ih u kipućoj slanoj vodi.
Za umak pristaviti pileći temeljac da zavrije te u njemu otopiti parmezan i sir Philadelphiu, dodati prstohvat papra i zasoliti po želji. Kad se sir otopi ubaciti makarune u umak te malo prokuhati da tjestenina upije umak, kada tjestenina upije umak ugasiti vatru i dodati vlasac i ulje od tartufa, promiješati te poslužiti sa ribanim tartufom.


Chef: Dino Knežević