Restoran KANAJT, Punat

  • Vlasnik: Marina Punat hotel & resort d.o.o
  • Voditelj: Vladimir Talić
  • Ljetno radno vrijeme: 07-12 , 16-24
  • Radno vrijeme: 07-12; 16-23
Kanajt – nekadašnji ljetnikovac biskupa Krčkih, smješten je u neposrednoj blizini jedne od najstarijih marina u Hrvatskoj. Okružen parkom i starim maslinicima, Kanajt pruža potpuni doživljaj prirode ovoga kraja i nudi jedinstven pogled na Puntarsku uvalu i marinu. Istovremeno pruža pogodnosti rekreativnog odmora: školu jedrenja, tenis igrališta, iznajmljivanje plovila… O duhu minulih dana svjedoče i arheološki tragovi srednjovjekovne crkvice Sv. Petra udaljeni samo desetak metara od hotela (crkvica je prvotno sagrađena u sklopu rimske vile iz IV. st.), a domaćini mogu organizirati vjenčanje i u vlastitoj crkvici. U parku restorana nalazi se stari mlin za maslinovo ulje, napravljen iz klesanog kamena.
Restoran Kanajt se ističe probranim kulinarskim specijalitetima internacionalne kuhinje i domaćim jelima koja održavaju bogatu tradiciju ovoga kraja. Autohtona otočka jela se pripravljaju po starim obiteljskim receptima. Poklonicima vegetarijanske kuhinje se također nude brojni specijaliteti. Ponudu jela prati ponuda vina iz bogate vinoteke. Za doručak je prilagođen bogati buffet stol svakodnevno od 07 do 12 sati.
Posebna ponuda u vrijeme dana maslina je razgledavanje uljare, kušanje maslinovog ulja, degustacije jela sa maslinama i maslinovim uljem.