HLADNO RIBLJE PREDJELO “SKIPPER” (Predjelo)

Specijalitet Mediteranske kuhinje

Sastojci:

(za 4 osobe)
0,3 kg salate od mrkača i sipe
0,04 kg slanih inćuna
0,04 kg mariniranih inćuna
0,04 kg riblje paštete
0,05 kg dimljena lubena

Upute za pripremanje:

Hobotnicu kuhamo oko 2 sata dok ne omekša. Ohladimo je, začinimo češnjakom, maslinovim uljem, solju, paprom, octom, peršinom i dodamo sitno sjeckanu rajčicu. Ohlađeno poslužimo garnirano na tanjuru.
Sviježe filete inćuna, mariniramo sa soli, octom i limunom, te pustimo barem 14 dana da miruju u umaku. Prije posluživanja prelijemo sokom od limuna, te garnirane poslužimo.
Sviježe filete lubena očistimo od kosti i stavimo u prethodno pripremljenu salamuru. Ostavimo barem tjedan dana. Nakon toga dobro ocijedimo te dimimo 1-2 sata. Poslužimo sa svježim paprom.