Restoran ZA KANTUNI, Mali Lošinj

  • Vlasnik: Lošinjska Plovidba Turizam d.o.o.
  • Voditelj: Boris Adžić
  • Glavni kuhar: Marina Ćosić
Radno vrijeme:
Ljetno radno vrijeme: 01. svibnja - 30. rujna
  • pon - ned 09:00 - 00:00
Zimsko radno vrijeme: 01. listopada - 30. travnja
  • pon - ned 10:00 - 22:00

Restoran Za kantuni, u starom centru Malog Lošinja, promovira i nudi autohtona riblja i mesna jela pripremljena prema tradicionalnim receptima. Njegova ponuda prepoznata je i u Kvarner Food projektu. Jela spravljena od visoko kvalitetnih namirnica, slažu se s biranim vinima koja su na vinskoj karti. Kuhinja, ambijent, terasa i osoblje utječu na to da se gosti sa zadovoljstvom sjećaju zalogaja i trenutaka provedenih u restoranu Za kantuni.
Na mjestu današnjeg restorana Za kantuni, početkom 20. stoljeća Anna i Franz Templer otvorili su hotel-restoran Dreher s depandansama. U sklopu hotela nalazio se restoran s vrtnom terasom u kojem se točilo vrhunsko pivo, a vodio ga je Slovenac Franz Jagodič.
Pivnica Dreher bila je smještena iza zgrade gradske uprave i radila je tijekom cijele godine. U svojoj je ponudi imala veliki izbor prvoklasnih piva, raznih vina, a uz dobru kuhinju i umjerene cijene pružala je mogućnost dostave jela i pića izvan objekta.
Nakon Prvog svjetskog rata hotel prestaje s radom, a u prizemlju gospodin Vicenzo Bragato otvara trgovinu. Nakon Drugog svjetskog rata, na nagovor općinske vlasti, ugostitelj Božidar Jukić ovdje otvara restoran Tri palme, a 1979. godine OOUR-Turizam Lošinjska plovidba preuređuje prostor i mijenja ime restorana u Za kantuni.

U vodećih 100 restorana ušao je 3 put i to 2015, 2016 i 2017 godine.