Restoran OŠTARIJA FORTICA, Kastav

  • Vlasnik: Željko Markus
  • Voditelj: Željko Markus
  • Glavni kuhar: Željko Markus
  • Radno vrijeme: 10-24; NED 11-22
  • Neradni dan: Ponedjeljak

Poželite li pogledati Kvarner odozgora, a pritom uživati u domaćim specijalitetima, restoran Oštarija Fortica bi mogao biti mjesto na koje želite otići.

Vlasnik, a ujedno i šef kuhinje Željko Markus, jela priprema s dnevnom ponudom svježih namirnica s tržnica i od provjerenih dobavljača, a posebno ističe tjesteninu pripremljenu u vlastitoj kuhinji, jela od boškarina i visoko kvalitetno odležana mesa kao što su biftek, teleći kotleti, ombolo... Rižoti su specijalitet kuće, a svaki zahtjeva vrijeme spravljanja kako bi zasjao u punom okusnom sjaju. Tjestenine se pripravljaju u restoranu po tradicionalnim receptima te serviraju oplemenjene raznim umacima i ukusima primorskog i istarskog kraja. „Mesne delicije želimo prikazati po našim receptima, da se ne zaboravi njihovo značenje izvorne kvalitete i okusa, stoga Vam nudimo naša jela s ljubavlju spravljena.“, poručuju domaćini.

Dnevni slatki kutak ponude, sastoji se od proizvodnje kolača i slastica isključivo baziranih na svježim namirnicama. Godišnja doba kreiraju ponudu sezonskih menija.

U vlastitom vinskom podrumu imaju 70 vrsta vina, a žlahtina Pavlomir i couvee Rossi su vina kuće.

U vodećih 100 restorana ušao je 1 put i to 2016 godine.