Krčma ZLATNI LUG, Donji Emovci

  • Vlasnik: Thomas Heinz Pandžić
  • Voditelj: Leo Pandžić
  • Glavni kuhar: Marijan Bek
  • Ljetno radno vrijeme: 09-23
  • Zimsko radno vrijeme: 09-22
  • Neradni dan: Ponedjeljak
Smješten u idiličnom slavonskom selu i okružen zelenom ravnicom, restoran Zlatni Lug odiše tradicijom i savršeno je mjesto za odmor daleko od užurbanosti grada.
Ambijent restorana pružit će vam istinski doživljaj Slavonije i njezine višestoljetne tradicije, a široka paleta autohtonih jela i domaćih proizvoda povest će vas na pravu gastro avanturu u kojoj će svako nepce maksimalno uživati.
Vođen tradicionalnim okusima zlatne Slavonije, glavni kuhar restorana Zlatni Lug oživljava starinska jela dajući im profinjenu notu, ali istovremeno čuvajući onaj pravi okus „bakine kuhinje“.
Odrezak fra Luka, vinogradarski ćevap, podolac ispod peke, gulaš od divljači ili rižoto od srnetine samo su dio ponude jela koja mame sve istinske hedoniste da svrate u ovaj mali slavonski raj.
Sva jela pripremaju se od domaćih namirnica koje uzgajaju lokalni poljoprivredni obrti, dok vinski podrumi restorana pažljivo čuvaju vrhunska vina ovog podneblja, poput vina Kutjeva d.d., vinarija Galić, Krauthaker, Adžić, Mihalj, Markota, Josipović i mnogih drugih.
Pored restorana, Zlatni Lug u svojoj ponudi ima i prenoćište s 20 moderno uređenih soba te jednu posebnu etno sobu uređenu u starom slavonskom stilu s autohtonim namještajem i predmetima. Također, gostima prenoćišta je na raspolaganju bazen i imanje veće od 700 tisuća četvornih metara te cross country staza od sedam kilometara.

U vodećih 100 restorana ušao je 5 puta i to 2018, 2019, 2020, 2021 i 2022 godine.