Restoran ACADEMIA, Marija Bistrica

  • Voditelj: Martina Kovačić
  • Glavni kuhar: Marko Futivić
  • Radno vrijeme: 12-22; pet-sub 12-23

Na sjevernim obroncima Zagrebačke gore, 30-ak km od Zagreba, smještena u jugoistočnom dijelu Hrvatskog zagorja nalazi se Marija Bistrica i Bluesun hotel Kaj.
Potpuno obnovljen 2009. godine s kategorijom visoke 4* iz njegovih se soba pruža pogled na živopisne krajolike središnje Hrvatske popunjene vinovom lozom te gustim šumama jasena i hrasta. Bluesun hotel Kaj, uz smještaj, kongresnu ponudu i wellness & spa, nudi vrhunski gastro program baziran na inovativnoj interpretaciji tradicionalne kuhinje, a čiju realizaciju sa svojim timom predvodi Executive chef Marko Futivić, pobjednik kulinarskog showa „Zagorski chef“ 2015. godine, te nositelj brojnih drugih nagrada i priznanja. „Tradicionalnim receptima u Academiji smo dali novi izgled i okus, ali bez mijenjanja namirnica – one su ostale svježe i domaće“ – poručuje chef Marko svojim gostima.


Restoran posjeduje i vlastiti vrt u kojem uzgaja i tijekom sezone gostima poslužuje raznovrsno povrće te koristi svoje začinsko bilje, uz izvrsnu suradnju s pažljivo odabranim lokalnim dobavljačima.
Uz specijalitete zagorske kuhinje, cijeli ambijent restorana odiše intimom i ugodom. U vinoteci restorana nalazi se kolekcija vrhunskih svjetskih vina, s više od 150 etiketa. Uz naglasak na hrvatskim vinima u ponudi su uključene i važne svjetske vinske regije poput Francuske, Austrije, Novog Zelanda, Čilea, Italije, Španjolske, Australije, Argentine, Portugala, SAD-a i susjedne Slovenije. 


 


„Posjetite nas u restoranu Academia, gdje naša stara zagorska kuhinja govori o ljubavi prema hrani i kraju“ – poručuju domaćini.

U vodećih 100 restorana ušao je 3 put i to 2011, 2015 i 2016 godine.