Restoran BADI, Lovrečica

  • Vlasnik: Ivan Badurina
  • Voditelj: Ivan Badurina
  • Glavni kuhar: Aleksandar Grubić
  • Radno vrijeme: 12 - 23
  • Neradni dan: Ponedjeljak
  • Neradni period: 07.01. - 21.01.
Na pola puta između Umaga i Novigrada nalazi se malo ribarsko mjesto imena Lovrečica.
U tom predivnom krajoliku smjestio se restaurant Badi, koji svojom kvalitetom i profesionalnošću već dugi niz godina čuva svoje mjesto među 100 najboljih restorana Hrvatske osvajajući po putu i druge domaće i strane nagrade.
Od svog osnutka 1986. godine pa sve do danas vođen je u obiteljskom duhu obitelji Badurina-Badi. Taj duh uz kontinuirani rad na usluzi i ponudi privlači goste iz cijele Hrvatske, Italije, Austrije, Slovenije…
Od ulaska u restoran, opreme interijera, atmosfere, do usluge sve je odmjereno i nenametljivo i osoblje vas uvijek dočekuje s osmijehom.
U bogatoj ponudi ističu se riblji specijaliteti, posebice specijaliteti od sirove ribe, školjki i škampa te Buzara Badi, Brancin u kruhu (jelo godine 2014. po izboru organizacije MagnarBen), razna jela domaće istarske kuhinje i domaća tjestenina s tartufima.
Bogatu vinsku kartu krase najbolja istarska vina Degrassi, Coronica, Matošević, Kozlović, Clai, Prelac i drugi te razna talijanska vina.

U vodećih 100 restorana ušao je 10 puta i to 1996, 2004, 2006, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 i 2016 godine.