Restoran BADI, Lovrečica

  • Vlasnik: Ivan Badurina
  • Voditelj: Ivan Badurina
  • Glavni kuhar: Aleksandar Grubić
Radno vrijeme:
  • uto - ned 12:00 - 23:00
Neradni period: 07. siječnja - 21. siječnja

Na pola puta između Umaga i Novigrada nalazi se malo ribarsko mjesto imena Lovrečica. U tom predivnom krajoliku smjestio se restaurant Badi, koji svojom kvalitetom i profesionalnošću već dugi niz godina čuva svoje mjesto među 100 najboljih restorana Hrvatske osvajajući po putu i druge domaće i strane nagrade. Od svog osnutka 1986. godine pa sve do danas vođen je u obiteljskom duhu obitelji Badurina-Badi. Taj duh uz kontinuirani rad na usluzi i ponudi privlači goste iz cijele Hrvatske, Italije, Austrije, Slovenije… Od ulaska u restoran, opreme interijera, atmosfere, do usluge sve je odmjereno i nenametljivo i osoblje vas uvijek dočekuje s osmijehom. U bogatoj ponudi ističu se riblji specijaliteti, posebice specijaliteti od sirove ribe, školjki i škampa te Buzara Badi, Brancin u kruhu (jelo godine 2014. po izboru organizacije MagnarBen), razna jela domaće istarske kuhinje i domaća tjestenina s tartufima. Bogatu vinsku kartu krase najbolja istarska vina Degrassi, Coronica, Matošević, Kozlović, Clai, Prelac i drugi te razna talijanska vina.

U vodećih 100 restorana ušao je 11 puta i to 1996, 2004, 2006, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 i 2017 godine.