PUNJENI JANJEĆI KOTLETI (Glavno jelo)

Specijalitet Slavonske kuhinje

Sastojci:

za 4 osobe:
1,2 kg janjećeg kotleta
0,1 kg maslaca
0,2 kg teletine bez kosti
2 žumanjka
0,2 kg brašna
0,1 l mlijeka
0,03 kg peršinova lista
0,2 kg svježih šampinjona
0,6 kg krumpira
0,4 kg svježih rajčica
0,1 kg svježe crvene paprike
0,45 kg mrkve
0,4 kg celera
0,3 l vrhnja za kuhanje
0,02 kg bosiljka
0,02 kg majčine dušice
0,2 kg kelja
0,15 kg poriluka
0,1 kg slanine
sol, papar i vegeta po ukusu

Upute za pripremanje:

U janjećim kotletima napravmo otvor i napunimo ga nadjevom od telećeg mesa kojeg smo prethodno skuhali, sitno samljeli i sačinili nadjev kojeg smo začinili solju, paprom, vegetom i povezali žumanjkom.
Gotovim nadjevom napunimo kotlete i ispečemo ih na žaru. Mrkvu, peršin, celer, svježe crvene paprike narežemo na tanke rezance i sotiramo na malo maslaca. Posipamo s malo brašna i podlijemo s malo goveđeg temeljca. Pri kraju dodamo vrhnje za kuhanje, te dotjeramo ukus.
Poslužimo s porilukom, rajčicom pečenom na žaru i bačvicama od krumpira.
Kao podlogu koristimo blanširani kelj.