ŠTRUDLA S JABUKAMA (Desert)

Specijalitet Ostale kuhinje

Sastojci:

za 12 osoba

tijesto:
480 g brašna
300 ml ulja
20 g soli
300 ml vode

nadjev:
1,2 kg jabuka
240 g šećera
120 g vanilin šećera
20 g šećera u prahu
10 g cimeta

Upute za pripremanje:

Od navedenih sastojaka zamijesimo tijesto koje treba odstajati oko 30 minuta. Za to vrijeme pripremimo nadjev. Kada tijesto odstoji, razvučemo ga i namažemo uljem te ostavimo 2-3 minute da ga upije. Zatim razvučemo tijesto što je moguće tanje te stavimo nadjev do polovice razvučenog tijesta, a drugom polovicom zarolamo štrudlu.
Štrudlu stavimo u lim za pečenje kojeg prethodno premažemo uljem. Pečemo u pećnici zagrijanoj 25-30 minuta na 200 °C.
Štrudlu pospemo šećerom u prahu i poslužimo dok je još topla.