DUBROVAČKA POPARA (Glavno jelo)

Specijalitet Mediteranske kuhinje

Sastojci:

1,2 kg miješane ribe
1 dl bijelog pelješkog suhog vina
krumpir
mrkva
luk
češnjak
peršin
metvica
sol
papar
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Pored kamenica, školjaka i rakova, jedan od najvećih specijaliteta kuće je Dubrovačka popara.


Za nju nam je potrebno 1,2 kg miješane ribe. Najbolja je kombinacija grdobine, škrpine, morskog psa i orade.


Na maslinovom ulju zapržimo luk, na njega dodamo korijen peršina, češnjaka i malo mrkve narezane na kolutiće. Posolimo stonskom krupnom soli i dodamo krumpir narezan na kolute. Sve to promiješamo i dodamo litru vode. Kada zavri, dodamo ribu narezanu na komade, 1 dl bijelog pelješkog suhog vina, prstohvat metvice i malo papra. Kuhamo na laganoj vatri 30 minuta.