HOBOTNICA U PEĆNICI (Glavno jelo)

Specijalitet Kvarnerske kuhinje

Sastojci:

za 4 osobe:
1 kg hobotnice
1 kg krumpira,
,5 kg paprike svježe,
,5 kg tikvice
0,5 kg patlidžana
malo crnih maslina i kapara
sol
papar
maslinovo ulje

Upute za pripremanje:

Prokuhamo hobotnicu u kipućoj slanoj vodi te ju procijedimo. Krumpir narežemo na četvrtine i do pola ga prokuhano i ocijedimo. Povrće narežemo na trakice te ga do pola ispržimo na tavi na malo maslinovog ulja, soli i papra. U tavu u kojoj se nalazi povrće dodamo narezanu hobotnicu (na krupno, po dva kraka zajedno), prokuhani krumpir, ubacimo 5 - 6 maslina i veliku jušnu žlicu kapara. Sve to prelijemo s 0,5 dl bijelog vina i stavimo u pećnicu na 180°C, da se peče 25 do 30 minuta.
Izvadimo iz pećnice i u zdjeli u kojoj se peklo i poslužimo.