HOBOTNICA U PEĆNICI (Glavno jelo)

Specijalitet Kvarnerske kuhinje

Sastojci:

1 kg hobotnice
1 kg krumpira
1 veća glavica luka
3 režnja češnjaka
6 žlica maslinova ulja
6 žlica ulja suncokreta
sol, papar
ružmarin
1 dl bijelog vina
peršin

Upute za pripremanje:

Hobotnicu očistiti pa ju staviti u odgovarajući lim na hladno ulje. Sa strane rasporediti krumpir narezan na polovice i luk narezan na četvrtine. Sve posuti ružmarinom. Krumpir malo posoliti. Dobro pokriti alu-folijom i peći bez podlijevanja na temperaturi 180°C oko 1 sat. Pred kraj pečenja sve zaliti vinom, dodati nasjeckani češnjak i još kratko zapeći. Hobotnicu narezati na komade i složiti zajedno s krumpirom i sokom od pečenja na ugrijani tanjur, te posuti sjeckanim peršinom.