LAVA CAKE (Desert)

Specijalitet Internacionalne kuhinje

Sastojci:

200 g tamne čokolade
200 g maslaca
4 jaja
120 g šećera
1 vanilin šećer
60 g brašna
prstohvat soli
malo maslaca i kakaa u prahu za posudice

Upute za pripremanje:

U jednoj posudi, na pari otopimo čokoladu i maslac, uz dodatak prstohvata soli.
U drugoj posudi umiješamo jaja i šećer dok ne posvijetli i utrostruči svoj volumen.
Smjesu otopljene čokolade i maslaca (koja ne smije biti vruća) dodamo u jaja i laganim kružnim pokretima sjedinimo u jednoličnu smjesu.
Zatim dodamo brašno i ponovno laganim kružnim pokretima umiješamo.
Keramičke posudice namastimo maslacem i pospemo kakaom u prahu pa u njih ulijemo smjesu za kolačiće do 2/3 nivoa.
Stavimo u hladnjak na pola sata.
Zagrijemo pećnicu na 180°C i pečemo lava cake 10 minuta. Ostavimo ih još par minuta u posudicama, a onda ih izvrnemo na tanjure. Na dodir moraju biti mekane, jer je važno je da iznutra kolačić ostane tekući.
Servirajmo uz sladoled, šlag, bobičasto voće... i poslužimo još vruće!