Najveća hrvatska baza restorana i recepata

Krčki ugostitelji, njih čak 30 diljem otoka, pozivaju sve ljubitelje otočne janjetine da im se pridruže i uživaju u ovoj jedinstvenoj deliciji pripravljenoj na najrazličitije načine. Tako će se na promo pijatima već do 100 kuna naći pečena janjetina s mladim krumpirom, janjetina na žaru, s roštilja na drveni ugljen, s ražnja, pod pekom, al forno ili ako više volite žlicom - janjeći gulaš, janjeći žgvacet ili janjeća jetrica “alla veneziana” i tko zna kako još uz domaći kruh, njoke, palentu ili čuvene šurlice.

Neka vaš dnevni obrok ili obiteljska večera bude pravi gurmanski doživljaj. Naša otočna gastronomija utjelovljuje sve tradicionalne vrijednosti povezane s novim trendovima kao što su poštivanje kulture i tradicije, zdrav način života, autentičnost, održivost, iskustvo.

Brojni su gastronomski razlozi zbog kojih valja posjetiti otok Krk. Motivom “od polja do stola” mističnim okusima pridružuje se i nadaleko poznati krčki sir koji se proizvodi na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Ovaj se sir priprema od mlijeka koje daju krčke ovce, a zahvaljujući podneblju, recepturi i načinu pripreme ima doista poseban okus. U njemu ćete osjetiti sve bogatstvo okusa i mirisa ljekovitog bilja kojima obiluje ispaša na otoku Krku. Nikako nemojte propustiti dodati krčko maslinovo ulje koje spada u red najkvalitetnijih ulja Mediterana.

I na koncu bilo da ste blagovali janjetinu, sir, pršut, ribu ili druge otočne specijalitete ne zaboravite neizostavnu kapljicu izvorne, vrhunske vrbničke žlahtine!