
Pozivamo vas na predstavljanje gastronomsko–turističkog projekta 6-i elementi,
u četvrtak, 20. studenog 2025. s početkom u 17h,
u Dvorcu Janković, prostor Zavičajnog muzeja Daruvar.
Molimo potvrdu vašeg dolaska na e-mail: turizam@daruvar.hr ili tel. 043 331 382 .
Ivana Plažanin Vuković, dipl.oec;
direktorica Turističke zajednice Daruvar-Papuk
Karin Mimica, prof.
voditeljica projeka, Gastronaut
Projekt 6-i provodi TZ Daruvar – Papuk u suradnji s Gastronautima, daruvarskim ugostiteljima i proizvođačima, s ciljem povećanja vidljivosti grada Daruvara, informiranja javnosti o našim prednostima i posebnostima, povećanja zadovoljstva gostiju, ugodnih doživljaja i produženja boravaka.
Tijekom protekle tri godine, Daruvarski ugostitelji – 6-i elementi, implementirali su u svoje ponude delicije na teme: Jela koja jačaju imunitet, Jela za sportaše, Gurmanske čarolije za kosti i zglobove te Daruvarske parove, jela sljubljena s daruvarskim pićima.
U čast ginku koji je jedan od simbola grada, u ponudu su uvrstili čaj od ginka i Pelinkovac ginko. Njihova dosadašnja ponuda objedinjena je na stranicama TZ, te pod #6ielementi .
Dok čekamo da Daruvarske toplice zabljesnu novim sjajem, ove godinu je nadogradnja usmjerena na marketinški atraktivne Obrnute daruvarske parove, u kojima gosti mogu prvo izabrati svoje omiljeno Daruvarsko piće, a uz njega idu prijedlozi delicija čiji se okusi najbolje s tim pićem sljubljuju.
Na prezentaciji je predviđeno predstavljanje zajedničkih gastronomskih tema, pojedinačno predstavljanje ugostiteljskih objekta Black&White, Greenberg, Queen, Little Italy Pub; Orijent; Srce i Terasa te degustacija pojedinih specijaliteta iz njihove ponude:
Restoran Black&White
Za jačanje imuniteta:
Fitness salata s piletinom i agrumima – preporučamo je i za sportaše
Okrepljujući wok – wok sa svinjskim fileom, čilijem, đumbirom, svježim gljivama i lješnjacima
Gurmanske čarolije za kosti i zglobove
Khachapuri sa tri sloja sira
Daruvarski parovi, hladno Staročeško pivo i toplo jelo
Pizza Black & White - pečene, karamelne i dimljene note jela divno se vežu uz slad Staročeškog piva.
Baranjska palačinka sa kulenom - blaga gorčina Staročeškog piva podcrtava pikantnost kulena i daje mu dulji aftertaste.
Restoran Greenberg
Gurmanske čarolije za kosti i zglobove
Janjeća koljenica s pireom od batata uz Graševinu sur lie, zaobljena struktura vina prati sočnost mesa i slatkastu notu janjećeg soka
Daruvarski parovi
Sirna plata lokalnih sireva uz Graševinu Klečku, svježina vina naglašava blage i poluzrele sireve, dok kiselina osvježava nepce nakon masnoće.
Sporo kuhani goveđi obrazi u tamnom umaku uz 5TH ELEMENT STOUT 42, baršunasta tekstura piva prati kolagenastu mekoću mesa, a note kave i čokolade savršeno se stapaju s koncentriranim umakom od crvenog vina. Lagana gorčina stouta ističe slast umaka i čini zalogaj punim, ali uravnoteženim. Jelo preporučamo i za sportaše.
Restoran Little Italy Pub
Za sportaše
Wok za sportaše
Daruvarski parovi, hladno Staročeško pivo i toplo jelo
Red Delivery - ćevapi iz krušne peći s kajmakom i ajvarom
Restoran Kavana Queen
Za sportaše jelo puno proteina i vlakna:
Salata od piletine i gljiva (šampinjoni i vrganji, feta sir)
Jela koja jačaju imunitet:
Pileći wok s povrćem, đumbirom i čilijem
Daruvarski parovi
Gulaš od divljači s knedlama od lješnjaka uz Chardonnay Daruvar, maslačna struktura vina zaokružuje mesni umak i orašasti prinos knedli;
uz Staročeško crveno Karamelni ton piva nadopunjuje zemljaste note mesa i gljiva, dok gorčina ističe bogatstvo umaka.
Restoran Srce
Gurmanske čarolije za kosti i zglobove
Šaran paniran u bučinim sjemenkama i grah salata
Pureća rolica punjena šunkom i sirom s grilanim povrćem uz Sauvignon Daruvar, travnate note vina naglašavaju dim s roštilja i svježinu povrća.
Zdravljak Orijent
Daruvarski parovi:
Bureci od sastojaka koje proizvode lokalni dobavljači s domaćim jogurtom
Baklava od daruvarskih oraha i domaća limunada
Restoran Terasa
Gurmanske čarolije za kosti i zglobove
Svinjski medaljoni u umaku od šumskih gljiva
Batat tjestenina
Daruvarski parovi
*Tradicionalna jela češke kuhinje:
Tačkrle s pekmezom od šljiva uz Pelinkovac ginko Wise Gruss
Projekt 6-i elementi, prate i proizvođači koji su ujedno i partneri: Pivovara Daruvar, Vinarija Daruvar, OPG Kešić, OPG Danijela Rosman, OPG Jadranka Plažanin, Destilierija Wise Grus, Pčelarstvo Daruvar, OPG Jareš, Sirana Biogal i Ribnjačarstvo Končanica.
Projekt podržava Hrvatska turistička zajednica.